Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Uit een studie blijkt dat koper 58 procent van de ziekenhuisinfecties vermindert

4-jarige studie bewijst dat metalen oppervlakken van antimicrobieel koper patiŽnten het leven kunnen redden.

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van antimicrobiŽle koperen oppervlakken in de ziekenhuiskamers het aantal ziekenhuisinfecties vermindert met 58% in vergelijking met patiŽnten die behandeld werden in de Intensive Care Units met niet behandeldeoppervlakken. In de Verenigde Staten ontwikkelt 1 op de 20 patiŽnten in het ziekenhuis een HAI wat resulteert in een geschatte 100.000 doden per jaar. Hoewel een groot aantal strategieŽn ontwikkeld zijn om deze infecties te verminderen, is antimicrobieel koper de enige die werkt en waarvan wetenschappelijk bewezen is effectief te zijn en niet afhankelijk te zijn van menselijk gedrag. Dit volgens een onlangs gepubliceerde studie in de SHEA Journal of Infection Control and Hospital Epidemiology.

"De implicaties van deze studie zijn kritisch," zei Dr Harold Michels, Senior Vice President van de Copper Development Association (CDA). "Tot nu toe hebben de enige pogingen om ziekenhuisinfecties te verminderen handhygiŽne, verhoogde reiniging en patiŽnt screening geŽist, die niet de groei van deze bacteriŽn doen stoppen op de manier waarop koperlegering oppervlakken dat wel doen. We weten nu dat koper de oplossing is: het heeft de potentie om levens te redden. "

Verantwoordelijken van Intensive Care Afdelingen ... zie het nut in van koperlegeringen.

De studie, gefinancierd door het Amerikaanse ministerie van Defensie, werd uitgevoerd in de Intensive Care Units (ICU) van drie grote ziekenhuizen: De Medische Universiteit van Zuid-Carolina, Memorial Sloan-Kettering Cancer Center in New York City en de Ralph H. Johnson Veterans Affairs Medical Center in Charleston, South Carolina. Om de impact van koperlegering vlakken op de snelheid van ziekenhuisinfecties te bepalen werden met koper bedekte voorwerpen geplaatst in elke ICU waar de patiŽnten een hoger risico liepen vanwege de ernst van hun ziekte, invasieve procedures en de frequente interactie met werknemers in de gezondheidszorg. PatiŽnten werden willekeurig geplaatst in beschikbare kamers met of zonder koperlegering oppervlakken en het aantal ziekenhuisinfecties werd nauwkeurig genoteerd. Een totaal van 650 patiŽnten en 16 kamers (8 koper en 8 standaard) werden bestudeerd tussen 12 juli 2010 en 14 juni 2011.

Resultaten van deze studie, die verscheen in juli vorig jaar in het Journal of Clinical Microbiology, vond dat antimicrobieel koper continu binnen de twee uur 83% van de bacteriŽn die ziekenhuisinfecties veroorzaken doodden, inclusief degenen die resistent zijn tegen antibiotica. De studie vergeleek koperen met gelijkwaardige niet-koperen aanrakingsoppervlakten tijdens de actieve patiŽntenzorg tussen het routine reinigen en ontsmetten.

"Koper legering oppervlakken bieden een alternatieve manier om het toenemende aantal ziekenhuisinfecties te verminderen zonder zich zorgen te maken over veranderingen voor de gezondheidswerkers," zei Dr Michael Schmidt, vice voorzitter van Microbiologie en Immunologie aan de Medische Universiteit van South Carolina en ťťn van de auteurs van de studie. "Omdat het antimicrobiŽle effect voortdurend door het koper wordt geleverd is de hergroei van dodelijke bacteriŽn beduidend minder op deze oppervlakken waardoor een veiliger omgeving voor patiŽnten heerst in het ziekenhuis."

In de studieresultaten ontwikkelden 46 patiŽnten een HAI, terwijl 26 patiŽnten werden gekoloniseerd met MRSA of VRE. Over het geheel genomen is het aandeel van de patiŽnten die een HAI ontwikkelden significant lager bij degenen die in de "koperkamers" verbleven. Er zijn momenteel honderden antimicrobiŽle koper gezondheidszorg gerelateerde producten die vandaag beschikbaar zijn met inbegrip van brancards, tafeltjes en deurbeslag.

Deze studie was zo succesvol dat een interdisciplinair team van het UCLA op dit onderzoek repliceerde in juli 2012. Het team is direct begonnen met het testen van IC's met antimicrobieel koper in het Ronald Reagan UCLA Medical Center.

Voor meer informatie over microbieel koper, bezoek http://www.antimicrobialcopper.com

Vertaling: Andre Teirlinck


Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats