balk2.jpg (42734 bytes)


Zonnebrandmiddelen geven metalen en voedingsstoffen af aan zeewater

Strandgangers worden zich steeds meer bewust van de mogelijk schadelijke effecten die UV-filters van zonnebrandmiddelen kunnen hebben op koraal en andere maritieme organismen wanneer de beschermende lotions hun lichaam in de oceaan wassen.

Lees verder


Titaandioxide uit zonnecrèmes vervuilt stranden, ontdekken wetenschappers

Volgens wetenschappers uit de VS komt er uit zonnebrandmiddelen van badgasten een belangrijke hoeveelheid van het vervuilende TiO2 (titaandioxide) vrij die in zee achterblijft. Deze stof kan schadelijk zijn voor het leven in zee. Deze studie, naar onderzoek gedaan op de stranden in het zuiden van Frankrijk, werd gepresenteerd op de Goldschmidt geochemistry-conferentie in Boston.

Lees verder


Studie - vitamine D kan de gevolgen van zonnebrand verbeteren

Hoge doses vitamine D die één uur na zonnebrand worden genomen, verminderen de roodheid van de huid, de zwelling en de ontsteking, volgens een dubbelblinde, placebo-gecontroleerde klinische studie aan de Case Western Reserve University School of Medicine of University en University Hospitals Cleveland Medical Center. De resultaten werden onlangs gepubliceerd in het Journal of Investigative Dermatology.

Lees verder


Zonnebrandmiddel geeft gevaarlijke chemische verbindingen in zonlicht

Wetenschappers van de Scheikundefaculteit van de Lomonov Moscow State University hebben in hun onderzoek de aard van schadelijke chemische verbindingen aangetoond, die zich vormen door de afbraak van avobenzone, een stof die in veel zonnebrandmiddelen zit, als deze stof reageert met gechloreerd water en ultraviolette straling. De chemici hebben het materiaal gepubliceerd in het tijdschrift Chemosphere.

Lees verder


Vitamine D tekort, waarschijnlijk veroorzaakt door het gebruik van zonnebrandcrème, leidt tot een toename van chronische ziekten

Uit de resultaten van een klinisch onderzoek, dat is gepubliceerd in The Journal of the American Osteopathic Association, is gebleken dat wereldwijd bijna 1 miljard mensen een tekort of een onvoldoende vitamine D-niveau zouden hebben door chronische ziekten en door onvoldoende blootstelling aan de zon in verband met het gebruik van zonnebrandcrème. Uit de studie bleek ook dat 95 procent van de Afro-Amerikaanse volwassenen een vitamine D-tekort of insufficiëntie kan hebben. Variaties in vitamine D-niveaus tussen rassen worden toegeschreven aan de verschillen in huidpigmentatie.

Lees verder


Verrassend voordeel van zonlicht – geeft energie aan infectiebestrijdende T-cellen

Zonlicht stelt ons in staat om het gezondheidsbevorderende vitamine D aan te maken, maar een verrassend onderzoeksresultaat heeft wellicht nog een zeer gunstig effect van zonlicht onthuld. Onderzoekers van Georgetown University Medical Center ontdekten dat zonlicht, via een mechanisme dat losstaat van vitamine D-productie, energie geeft aan T-cellen, die een centrale rol spelen in de menselijke immuniteit. Hun bevindingen, die vandaag gepubliceerd werden in Scientific Reports, laten zien hoe de huid, het grootste orgaan van ons lichaam, alert blijft op de vele microben die daar kunnen vertoeven.

Lees verder


Een volledig natuurlijke zonnebrandcrème afkomstig uit algen

Voor consumenten op zoek naar de juiste bescherming deze zomer, zijn de opties legio. Maar wetenschappers richten zich nu op de natuurlijke bescherming van algen tegen de zon - die ook in vissenslijm zit- om een nieuwe soort bescherming tegen zonnestralen te ontwikkelen, die niet alleen mensen, maar ook textiel en buitenmaterialen kan beschermen. Zij rapporteren over deze ontwikkeling in het tijdschrift ACS Applied Materials & Interfaces.

Lees verder


Een omstreden ingrediënt in cosmetica en zonnecrèmes veiliger maken

Industrie geeft dus toe dat titaniumdioxide en zonlicht een risico vormen

Het gebruik van een bepaald type van titaniumdioxide - een veelgebruikt ingrediënt in cosmetica, voedingsmiddelen, tandpasta en zonnecrème - kan de potentiële gezondheidsrisico's in verband met de veel gebruikte verbinding verminderen. Het rapport over dit produkt met miljoenen tonnen per jaar geproduceerd voor de wereldmarkt, verschijnt in het tijdschrift ACS Chemical Research in Toxicology.

Francesco Turci en collega leggen uit dat titaniumdioxide (TiO2) algemeen beschouwd wordt als een veilig ingrediënt voor in de handel verkrijgbare huidverzorgingsproducten omdat het de gezonde huid niet binnendringt. Maar er is een val.

Onderzoek heeft aangetoond dat TiO2 potentieel toxische effecten veroorzaakt bij blootstelling aan ultraviolet licht, hetzelfde soort licht aanwezig in zonnestralen waarvoor geacht wordt dat de verbinding er bescherming tegen biedt.

Lees verder


De ingrediënten in zonnebrand producten verhogen het risico op huidkanker

Missouri University of Science and Technology

Rolla, mB - Als vakantiegangers voorbereidingen treffen om deze zomer buiten door te brengen, zullen velen van hen meer dan genoeg zonnebrandcrème inpakken in de hoop dat het hun lichaam zal beschermen tegen verbranding en mogelijk tegen huidkanker. Maar onderzoekers van de Missouri University of Science and Technology (S&T) hebben ontdekt dat zonnebrandcrème misschien niet zo veilig is als dat we denken.

Studies naar cel toxiciteit door Dr. Yinfa Ma, Curators’ Teaching Professor of Chemistry at Missouri S&T, en zijn afgestudeerde student Qingbo Yang, suggereren dat als zinkoxide, een veelgebruikt ingrediënt in zonnebrandmiddelen, blootgesteld wordt aan de zon het een chemische reactie ondergaat waardoor instabiele moleculen vrijkomen, bekend als vrije radicalen. Vrije radicalen proberen een verbinding aan te gaan met andere moleculen, maar tijdens dit proces kunnen ze cellen beschadigen of het DNA in deze cellen. Dit kan het risico op huidkanker verhogen.

Ma ontdekte ook dat hoe langer zinkoxide aan de zon wordt blootgesteld, hoe groter de potentiële schade aan de menselijke cellen. “Zinkoxide kan vrije radicalen genereren wanneer ze worden blootgesteld aan UV (ultraviolet) zonlicht,” verteld May, “en die vrije radicalen kunnen cellen doden.”

Lees verder


Zonnebrandcreme is de oorzaak van huidkanker


Zonnebrandcreme - haarlemmer bruin

Hoi,

Eindelijk de natuurlijke zonnebrand haarlemmer bruin! Van Hacob Hooij

Vriendelijk groet, Hélène Vreeburg


Zonnebrandmiddel

Hallo Ron,

Met veel plezier lees ik je nieuwsbrief en ben veel op je site. Heb er al veel van opgestoken en ook in praktijk gebracht. Nu het weer mooi weer wordt en er geen goed zonnebrandmiddel bestaat heb ik een tip voor je. Het stofje astaxanthine. Het is een alg die de zalm rood doet verkleuren. Het is een sterke antioxidant en beschermd de huid voor de zon. Slik het al een tijde en had inderdaad de laatste tijd geen last van verbranden.

Een dankbare lezer

Groetend

Gertruud van Willigen


Bijna alle baby's drinken zonnebrand

In maar liefst 85 procent van de borstvoeding die vrouwen geven, zitten de scheikundige resten van cosmetica. UV-filters, de werkzame bestanddelen van zonnebrandcrèmes komen vooral vaak voor.

Lees verder


TV - Radar

Spaargeld gaat in rook op
Wie spaart die heeft wat. Dat dachten veel medewerkers in de sociale werkvoorziening die een aanvullende oudedagsvoorziening hebben bij het pensioenfonds PWRI. Sparen voor later, een appeltje voor de dorst. Totdat deze mensen dit voorjaar een brief kregen waaruit bleek dat bijna een vijfde van hun spaartegoed was verdwenen. Sparen bleek beleggen zonder dat dit de deelnemers was verteld, want dat zouden ze volgens het pensioenfonds toch niet begrijpen. Radar onderzoekt wat hier precies is gebeurd en voelt het pensioenfonds in de studio aan de tand.

Veilig zonnen en vreselijk verbranden
Bij de natuurdrogist is een speciaal zonnebrandmiddel te koop speciaal voor mensen die te maken hebben met een zonneallergie of een gevoelige huid. Sun'N Tan van het merk Bloem zou dezelfde bescherming bieden als factor 30. Bij Radar kwamen veel klachten binnen van mensen die dit middel gebruikten en toch vreselijk zijn verbrand.

Link

--

Ik noemde maandag Bloem al omdat een site (allesoverchlorella.nl) van dit bedrijf die zelf Thaise chlorella verkoopt onzin zit te verspreiden tav chlorella produkten uit Korea. Ook vorige jaar moest er al een produkt van Bloem teruggehaald worden van de markt ivm extreem hoge waardes vitamine D in een kalkprodukt. Bloem kan dus beter eens naar de eigen produkten gaan kijken......

Ron


Bezoek aan zonnestudio kan helpen tegen kanker

Het bezoeken van een zonnestudio - volgens een verantwoorde planning - kan helpen bij de voorkoming van bepaalde vormen van kanker. Dit concludeert de branchevereniging van zonnestudio's, Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ), uit het vrijdag jl. verschenen rapport van KWF Kankerbestrijding over de relatie tussen kanker, zonnestraling en vitamine D. SVZ betrekt hierbij het advies dat de Gezondheidsraad in 2009 gaf aan de minister van Volksgezondheid. Dit advies zegt dat er geen gerechtvaardigd verschil kan worden gemaakt tussen zonnebaden en het gebruik van een zonnebank.

De Signaleringscommissie Kanker (SCK) van KWF Kankerbestrijding stelt na bestudering van talloze wetenschappelijke publicaties dat UV-licht - dat zowel door de zon als door zonnebanken wordt afgegeven - zorgt voor een lagere kans op borstkanker, dikkedarm- en prostaatkanker. Dit hangt samen met voldoende aanwezigheid van vitamine D in het lichaam. Deze vitamine wordt in de huid aangemaakt onder invloed van UV-licht. Zo blijkt onder meer dat mensen met een hoge vitamine D-spiegel in hun bloed een lager risico op dikkedarmkanker hebben.

Regelmatig zonnen is goed
Het KWF-rapport doet de aanbeveling zich regelmatig - maar vooral niet overmatig - bloot te stellen aan zonnestraling (UV-licht) om te voorzien in de vitamine D-behoefte van het lichaam. Als men weinig in de zon komt of als er weinig of geen zon is, moet men hier op andere wijze in voorzien. Bij de aanbeveling is een zorgvuldige afweging gemaakt tussen de gunstige gevolgen van UV-licht (vorming van vitamine D) en het mogelijke negatieve gevolg, te weten het optreden van huidkanker. Hierop is een grote kans bij langdurig zonnebaden of anderszins lang verblijf in de zon. Dit leidt gemakkelijk tot verbranding en dat moet ten alle tijde worden vermeden.


Parasol beschermt niet optimaal

Waan jij je veilig als je op het strand zit onder je parasol? Volgens Spaanse onderzoekers word je namelijk helemaal niet zo goed beschermd tegen de zon.

Link


Britse kankerbestrijding past zon advies radicaal aan

Cancer Research UK gaat haar jarenlange volksgezondheidadvies aangaande "zonnen" radicaal te veranderen. Waar jarenlang "bedek uzelf" het devies was, zal het nieuwe advies dat momenteel door de Britse kankerbestrijding wordt uitgewerkt een heel andere boodschap bevatten.

Link

Gerrit

---

Eens kijken hoe lang het duurt voor de KWF dit advies overneemt en de zon ook als belangrijke kankerremmer (vitamine D aanmaak) gaat zien...

Ron


Zonnen; zonnebrandcreme of nutricosmetics?

In de afgelopen 2 afleveringen heb ik het belang van de zon benadrukt in relatie tot de levensnoodzakelijke opbouw van vitamine D3 in de huid. Er is eigenlijk geen andere manier om aan voldoende D3 te komen. In de voeding is het amper terug te vinden, suppletie via D3-pillen is vreemd genoeg zeer sterk aan banden gelegd door onze Overheid. Of je moet iedere dag een handvol willen nemen. Toch zijn nog niet alle geleerden het er over eens en blijven ze propageren de zon te mijden of vooral flink te smeren. Studies dat stoffen in de zonwerende smeersels schadelijk zouden zijn werden zomaar van de tafel geveegd. Of gewoon erg vreemd geïnterpreteerd.

Link

Maaike


Britse kankerbestrijding past zon advies radicaal aan

Mijd de zon niet, maar geniet verantwoord Cancer Research UK gaat haar jarenlange volksgezondheidadvies aangaande ‘zonnen’ radicaal te veranderen.

Link


Zon oorzaak huidkanker?

This text will be replaced by the player


Half Sunscreens May Accelerate Skin Cancer


Antioxidants Become Sunscreen when Used During the Day


41 procent van de zonnecremes versnelt groei huidkanker

Ze lijken inwisselbaar, maar de ene zonnecreme is duidelijk de andere niet. Na onderzoek van 500 (Amerikaanse) zonnecremes blijkt dat 41 procent vitamine A (retinyl palmitate) bevat, wat de groei van huidkanker en huidtumoren net kan versnellen.

Link

Maaike


Jezelf de kanker smeren 

Volgens de Engelse bioloog Robin Baker moeten we er serieus rekening mee houden dat de chemicaliën in de zonnebrandcrèmes het risico op huidkanker wel eens zouden kunnen verhogen.

Link


Senator urges release of sunscreen chemical data

The U.S. Food and Drug Administration has been reviewing data from several studies on a potential link between retinyl palmitate (RP), a common sunscreen additive and cases of skin cancer, since July 2009, but has yet to issue any rulings or guidelines, Senator Charles Schumer said.

Link


Het belang van zonnestralen voor het menselijk lichaam

Tot in het midden van de 20e eeuw werkten mensen de gehele dag in de zon, zonder zonnebrandcrème en zonder te menen dat de stralen schadelijk waren. Ze droegen hoofddeksels en sommigen bedekten hun armen, maar het werd noodzakelijk geacht om vele uren in de Zon door te brengen.

Link

Geert


Ook ingesmeerd in de zon liggen gevaarlijk

Zonaanbidders die het liefst de hele dag op het strand liggen bruin te bakken, willen het misschien niet horen, maar om huidkanker te voorkomen kun je beter de zon mijden dan je insmeren met zonnebrand.

Link


NOS Headlines - Zonnen is gezond


Zonnebrandmiddelen kunnen huidkanker veroorzaken

Met het opsmeren van zonnebrandmiddelen wordt verondersteld dat onze huid beschermd is tegen kanker. Nieuw onderzoek wijst echter uit dat kansen op dergelijke ziektes alleen maar toenemen.

Link

Eric van Staalduinen


Verbrand je snel? Neem tomatenpuree....

Eet iedere dag 55 gram tomaten puree. Daarin zit lycopeen. En heb je daar voldoende van dan verbrand je minder snel.

Link

Ik heb pas op TV gezien dat het werd getest. Na 3 maanden verbrandde de huid van de testpersoon haast niet meer. Terwijl dat aan het begin van de test aanzienlijk was.

Christine Broekhuizen


Natuurlijke bescherming tegen zonnebrand

In de natuur zijn tal van voedingsmiddelen beschikbaar die bescherming bieden tegen zonnebrand. De huid van veel mensen is nog niet gewend aan de felle zon waardoor de kans op verbranding bestaat. Zonnebrandcrème kan dit voorkomen, maar wist u dat hier vrijwel altijd veel toxische en kankerverwekkende stoffen in zitten? Deze worden opgenomen via de huid en komen zo in het bloed terecht. Daarnaast wordt de aanmaak van vitamine D volledig geblokkeerd door deze crèmes.

U kunt ook kiezen voor een natuurlijke zonnebrand die van binnenuit werkt. Carotenoïden, zoals aanwezig in kleurrijke fruit- en groentensoorten, kunnen in de huid ingebouwd worden. Daarom kunt u van veel wortels eten ook een oranje/gele huid krijgen. Naast wortels zijn ook tomaten, bessen en groene bladgroenten rijke bronnen van carotenoïden. Een wel heel bijzonder carotenoïde is astaxanthine, dit geeft de zalm en garnaal zijn rode/roze kleur. Flamingo's die garnaaltjes eten krijgen daardoor de mooie roze veren.  Voor meer informatie over natuurlijke gezondheid: Link

Wouter de Jong


Hi-Tech Nano Sun Screens

Report from the 17th of December 2008 on the worries about possible health effects from "Hi-Tech Nano Sunscreens". The current consensus is that until proven harmful, they are safe.


Als je zonnebrand gebruikt is dit belangrijke informatie!

Zonnebrand blokkeert de produktie van vitamine D in je lichaam. De meeste merken bevatten giftige vrije radicalen die het risico op ziekte verhogen. Hier is de ultieme manier om jezelf te beschermen deze zomer...

Link

Ingeborg Boucheloukh


Indoor Tanning Documentary


Langzaam wennen aan de zon

Dat huidkanker de laatste decennia toeneemt, zal hij niet ontkennen. Wel plaatst dermatoloog Han van der Rhee vraagtekens bij de gebruikelijke verklaring voor die stijging, namelijk dat Nederlanders vaker in de zon komen.

Link

Gerrit


Voedsel voor een betere tint

Om een perfecte bruintint te krijgen is het mogelijk belangrijker om veel fruit en groente te eten dan te bakken in de zon, wijst onderzoek uit.

Link

Xynthia Kavelaars


Naturopathic Minute Sunscreen

Sunscreen causes cancer, it doesn't prevent. Your skin is your largest organ in your body. When you rub sunscreen or any lotion on your skin you are blocking the poors and allowing harmful toxins to enter your body.


Radio - zonnen mag weer

Jarenlang waarschuwde Han van der Rhee, dermatoloog in het HAGA Ziekenhuis in Den Haag, ons via radio en tv voor de gevaren van de zon, want huidkanker ligt op de loer. Maar inmiddels is hij op zijn schreden teruggekeerd: Zonnen Mag. Dat is ook de titel van zijn nieuwe boek, dat vanaf morgen in de winkels ligt. Radio Kassa praat met hem.

Download MP3

Maaike


Study Examines Tanning Addiction

A new study says that many students who start tanning, quickly become addicted to it.


Zonnebrand tip

Beste Ron

Ik ben de dochter van Ruurd Walrecht. Misschien heb je wel eens over hem gehoord of de documentaire 'eeuwige moes' [link] gezien. Mijn vader schreef mij pas het volgende:

Goudsbloem, het sinaasappelafrikaantje en een soort amerikaanse salie zijn het middel tegen huidkanker of te veel zonlicht. Bijv. voor je naar het strand gaat thee van het sinaasappelafrikaantje en of goudsbloem drinken. Huid insmeren met Johannesolie. Geen zorgen maken en geen dure waardeloze zonnebrand die vissen en kikkers onvruchtbaar maken. Ook wat slablaadjes of tuinkers een uur voor je in de felle zon komt is een goede gewoonte. En zorgeloos genieten van de zon, helpt alleen niet tegen verbranden.

Groetjes

Melissa


Update zonnebrandcreme

Naar aanleiding van het bericht omtrent de waarschuwing tegen zonverbranding door te lang jezelf bloot te stellen kan ik advseren jezelf op alle onbedekte plaatsen dun en gelijkmatig in te smeren met extra vierge rode palmolie Dit bevat o.a. beta caroteen en al de overige carotenoiden en natuurlijke vitamine E ( alle tocoferolen en tocotrieenolen ) Het geeft tevens een mooie kleur aan de huid. en heeft nog veel meer gezondheidsvoordelen. ( zie het boekje Waarom kokos & rode palmolie )

Eef Jansen


De gevaren van nanodeeltjes in oa zonnebrandcreme en cosmetica

Pauline heeft onderstaand bericht voor ons vertaald gezien het feit dat titanium dioxide in met name zonnebrandcreme's en cosmetica worden gebruikt. Met de zomer op komst wil ik deze studie nogmaals onder de aandacht brengen.

Ron

--

Nanodeeltjes die gebruikt worden in gangbare huishoudelijke producten veroorzaken genetische schade in muizen

Titanium dioxide (TiO2) nanodeeltjes, (een miljardste van een meter) die aangetroffen worden in alle producten - tussen cosmetica en zonwerende producten en van verf tot vitamines - veroorzaken systematisch genetische beschadigingen bij muizen, volgens een veelomvattende studie uitgevoerd door onderzoekers van het kankerinstituut van de Universiteit van Californië , de UCLA's Jonsson Comprehensive Cancer Center.

Deze TiO2 nanodeeltjes veroorzaken enkele - en dubbele breuken in de telomeren van DNA en veroorzaken ook schade aan de chromosomen evenals ontstekingen, die ieder op zich bijdragen aan het risico tot kanker. Deze UCLA studie is de eerste die aantoont dat deze nanodeeltjes een dergelijk effect hebben, aldus Robert Schiestl, professor in de pathologie, kankerbestraling en natuurwetenschappen, en onderzoeker aan het "Jonsson Cancer Center"en de senior publicist van deze studie is.

Eenmaal in het systeem, stapelen deze TiO2 nanodeeltjes zich op in verschillende organen omdat het lichaam geen kans ziet ze onschadelijk te maken. En omdat ze zo klein zijn, kunnen ze overal in het lichaam naar toe, zelfs door celwanden heen en kunnen ze interfereren met de sub-cellulaire mechanismen.

De studie verschijnt deze week in het tijdschrift "Cancer Research". In het verleden werden deze TiO2 nanodeeltjes beschouwd als niet-giftig, omdat ze geen chemisch reactie veroorzaken. In plaats daarvan vertonen deze nanodeeltjes oppervlakkige reacties met hun omgeving - in dit geval binnenin muizen - die genetisch schade veroorzaken, aldus Schiestl. Ze dwalen door het lichaam heen en veroorzaken oxidatieve stress wat kan leiden tot de dood van cellen. Het is een nieuw mechanisme in giftigheid, een fysisch-chemische reactie, veroorzaakt door deze deeltjes, dit in vergelijking tot gewone chemische giften die gewoonlijk onderwerp zijn van onderzoek naar vergiftiging, aldus Schiestl.

"Het principe van deze noviteit is dat titanium zelf chemisch traag is. Echter, wanneer de deeltjes progressief kleiner worden, dan wordt vervolgens hun oppervlak evenredig groter en de interactie met dit oppervlak met de omgeving veroorzaakt oxidatieve stress ", zegt hij. "Het is de eerste veelomvattende studie naar titanium dioxide nanodeeltjes- dat leidt tot vergiftiging van de genen, waarschijnlijk veroorzaakt door een tweede mechanisme dat geassocieerd wordt met ontsteking en /of oxidatieve stress. Gelet op het toenemende gebruik van deze nanodeeltjes veroorzaken deze bevindingen bezorgdheid over mogelijk gevaar voor de gezondheid wanneer men wordt blootgesteld."

Het ontwikkelen van deze TiO2 nanodeeltjes omvat een grote industrie, zegt Schiestl, met een productie van ongeveer twee miljoen ton per jaar. In aanvulling op verf, cosmetica, zonwerende producten en vitaminen, kunnen deze nanodeeltjes ook worden gevonden in tandpasta, voedingskleurstoffen, voedingssupplementen en honderden andere zelfzorg producten.

"Het is goed mogelijk dat een deel van de spontaan ontstane kankersoorten veroorzaakt worden door blootstelling hieraan" zegt Schiestl. "Sommigen mensen kunnen gevoeliger zijn voor blootstelling aan nanodeeltjes dan anderen. "Ik veronderstel dat de giftigheid van deze nanodeeltjes nog niet genoeg bestudeerd is." Volgens Schiestl kunnen deze nanodeeltjes niet door de huid heen, en daarom beveelt hij het gebruik aan van een zonwerende lotion. Lotions die je opspuit kunnen in aanleg ingeademd worden en dan kunnen ze opgeslagen worden in de longen. De muizen die werden blootgesteld aan de TiO2 nanodeeltjes middels hun drinkwater begonnen genetische schade te vertonen op de vijfde dag. De menselijke equivalent hiervoor is ongeveer 1,6 jaar blootstelling aan deze nanodeeltjes in een fabrieksmatige omgeving. Echter, aldus Schiestl , het is nog niet helder of regelmatige, dagelijkse blootstelling van mensen exponentieel vergroot omdat vervolg contact met de nanodeeltjes gedurende de tijd gebeurt.

"Deze gegevens suggereren dat we ons zorgen zouden moeten maken over het dreigende gevaar op kanker of genetische afwijkingen, vooral bij mensen die beroepshalve blootstaan aan hoge concentraties van titanium dioxide nanodeeltjes. En het is mogelijk verstandig om hun voedselopname van niet noodzakelijke toevoegingen, kleurstoffen en dergelijke te limiteren," stelt deze studie.
Schiestl en zijn team gaan vervolgens de blootstelling aan deze nanodeeltjes bij muizen bestuderen, die onvolkomen zijn in DNA-herstel en wat mogelijk kan bijdragen om een manier te vinden om te kunnen voorspellen welke mensen hiervoor gevoelig zijn.

###
Deze studie werd mede betaald door "the National Institutes of Health".
UCLA's Jonsson Comprehensive Cancer Center heeft meer dan 240 wetenschappers en onderzoekers die betrokken zijn bij onderzoek naar ziekten, preventie, constatering, controle, behandeling en onderricht. Een van de grootste nationale kanker instituten " the Jonsson center"heeft zich toegelegd op het ontwikkelen van onderzoek en het vertalen van basis wetenschap in toonaangevende klinische studies. In juli 2009 werd het "Jonsson Cancer Center" genoemd als een van de top 12 kankerinstituten in de U.S.A. door het "U.S. News & World Report". Deze rangorde blijft voor tien opeenvolgende jaren bestaan. Voor meer informatie ga naar de website http://www.cancer.ucla.edu. Publicatiedatum 16 november 2009. Contact: Kim Irwin, kirwin@mednet.ucla.edu ,Tel.: +001- 310-206-2805 of +001- 310-206-2805
University of California - Los Angeles


Bewijs dat nanodeeltjes van zonnebrandcrème giftig kunnen zijn wanneer deze toevallig wordt gegeten

Wetenschappers delen mee de grootte van de deeltjes invloed hebben op de giftigheid van zinkoxide, een veelgebruikt materiaal in zonnebrandcrème. Deeltjes die kleiner zijn dan 100 nanometer zijn veel giftiger voor de cellen van de dikke darm dan de gebruikelijke zinkoxidee. Vaste zinkoxide was giftiger dan gelijke hoeveelheden oplosbare zink en direct contact tussen het deeltje en de cel veroorzaakte celdood. Hun
onderzoek staat in ACS’ Chemical Research in Toxicology, een maandelijks blad. Philip Moos en zijn collega’s merken op dat er een toenemende bezorgdheid is over de mogelijke giftigheid van nanodeeltjes van diverse materialen., welke wellicht andere fysieke en chemische eigenschappen hebben dan grotere deeltjes. De nanodeeltjes, die nauwelijks 1/50.000 van de dikte van een menselijke haar zijn, worden gebruikt in voedingsmiddelen, cosmetica en andere producten voor consumptie. Sommige zonnebrandmiddelen bevatten nanodeeltjes van zinkoxide. “Onbedoelde blootstelling tot nanodeeltjes zinkoxide door kinderen die per ongeluk zonnebrandproducten eten is een typische publiek belang, naar aanleiding van het onderzoek naar de effecten van nanodeeltjes in de dikke darm,” merken de onderzoekers op.

Link

Xynthia Kavelaars


Pas op voor een zonnesteek

Ben je misselijk, duizelig en heb je last van hoofdpijn na een lange stranddag of na een dag in een warme ruimte te hebben gezeten? Grote kans dat je een zonnesteek hebt opgelopen. Een zonnesteek, ofwel een hitteberoerte, is een verzamelnaam voor verschillende ziekteverschijnselen als gevolg van teveel hitte of zonlicht op het hoofd of nek.

Link

Annemarieke


Reaktie op Gezocht: Zonnebrandcreme

Ron, als reaktie op "Gezocht : zonnebrandcreme zonder nanodeeltjes" op http://www.leefbewust.com/nieuws/070410.html van Annemieke:

Maak het zelf met ntuurlijke oliën, zie http://www.avoratio.nl/Research/Ziekte/Zonnebaden/

Met vriendelijke groet,
Leo Bakker, www.avoratio.nl


Radicale zonnecrème

Australisch onderzoek voedt twijfels over nano-zonnebrandmiddelen

Zonnebrandmiddelen met nanodeeltjes kunnen een bron zijn van reactieve zuurstofmoleculen (vrije radicalen). Of de nanodeeltjes zelf wel volkomen veilig zijn, is ook nog maar de vraag.

Link


Nivea Babyzonnemelk bevat ook Titanium dioxide nanodeeltjes

De Babyzonnemelk SPF50+ van NIVEA SUN bevat nanodeeltjes van Titanium dioxide en Zinc Oxide die zeer effectief zijn als UV Filters en de werking van het product versterken.

Link

Uit een nieuwe studie blijkt dat deze "veilige" deeltjes bij muizen voor genetische schade en ontstekingen zorgen die beide het risico op kanker vergroten. Huidkanker neemt steeds meer toe, terwijl we steeds meer smeren met zonnebrandcreme's die nanodeeltjes bevatten. Is de zon wel de echte boosdoener?

Ron

 

De studie: Titanium dioxide nanoparticles cause genetic damage in mice

Titanium dioxide nanoparticles, found in everything from cosmetics and sunscreen to paint and vitamins, caused systemic genetic damage in mice, according to a comprehensive study conducted by researchers at UCLA's Jonsson Comprehensive Cancer Center.   Titanium dioxide (TiO2) nanoparticles induced single- and double-strand DNA breaks and caused chromosomal damage, as well as inflammation, all of which increase the risk of cancer. The UCLA study is the first to show that the nanoparticles had such an effect, said senior study author Robert Schiestl, UCLA professor of pathology, radiation oncology and environmental health sciences and a Jonsson Cancer Center scientist. Once in the body, the TiO2 nanoparticles accumulate in different organs because the body has no way to eliminate them. And because they are so small, they can go everywhere, even through cells, and may interfere with sub-cellular mechanisms.  The study appears this week in the journal Cancer Research. In the past, these TiO2 nanoparticles have been considered non-toxic because they do not incite a chemical reaction. Rather, it is the surface interactions the nanoparticles have within their environment — in this case inside a mouse — that causes the genetic damage, Schiestl said. They wander throughout the body causing oxidative stress, which can lead to cell death.

It is a novel mechanism of toxicity, a physicochemical reaction, that these particles cause, in comparison with regular chemical toxins, which are the usual subjects of toxicological research, Schiestl said. "The novel principle is that titanium by itself is chemically inert. However, when the particles become progressively smaller, their surface, in turn, becomes progressively bigger, and in the interaction of this surface with the environment, oxidative stress is induced," Schiestl said. "This is the first comprehensive study of titanium dioxide nanoparticle-induced genotoxicity, possibly caused by a secondary mechanism associated with inflammation and/or oxidative stress. Given the growing use of these nanoparticles, these findings raise concern about potential health hazards associated with exposure." The manufacture of TiO2 nanoparticles is a huge industry, Schiestl said, with production at about 2 million tons per year. In addition to paint, cosmetics, sunscreen and vitamins, the nanoparticles can be found in toothpaste, food colorants, nutritional supplements and hundreds of other personal care products. "It could be that a certain portion of spontaneous cancers are due to this exposure," Schiestl said. "And some people could be more sensitive to nanoparticle exposure than others. I believe the toxicity of these nanoparticles has not been studied enough."

Schiestl said the nanoparticles cannot go through the skin, so he recommends using a lotion sunscreen. Spray-on sunscreens could potentially be inhaled and the nanoparticles can become lodged in the lungs, he said. In the study, mice were exposed to the TiO2 nanoparticles in their drinking water and began showing genetic damage on the fifth day. The human equivalent is about 1.6 years of exposure to the nanoparticles in a manufacturing environment. However, Schiestl said, it's not clear if regular, everyday exposure in humans increases exponentially as continued contact with the nanoparticles occurs over time. "These data suggest that we should be concerned about a potential risk of cancer or genetic disorders, especially for people occupationally exposed to high concentrations of titanium dioxide nanoparticles, and that it might be prudent to limit their ingestion through non-essential drug additives, food colors, etc.," the study states. Next, Schiestl and his team will study exposure to the nanoparticles in mice that are deficient in DNA repair, to perhaps help find a way to predict which people might be particularly sensitive to them. The study was funded by the National Institutes of Health.

Link


Nanodeeltjes in cosmetica, zonnebrandcreme, supplementen veroorzaken genetische schade bij muizen

Titanium dioxide (TiO2) nanodeeltjes die oa in zonnebrandcreme, cosmetica, verf, en vitamine supplementen zitten blijken in een nieuwe Amerikaanse studie genetische schade te veroorzaken bij muizen. De TiO2 nanodeeltjes veroorzaken DNA breuken, chromosoom schade en ontstekingen die weer kanker kunnen veroorzaken.

Link

--

Weet je gelijk wat de echte aanjager van huidkanker is maar daar horen we het KWF niet over.
Toxines veroorzaken DNA schade en ontstekingen die kanker kunnen veroorzaken. De zon zorgt voor aanmaak van vitamine D3 en voorkomt dat je cellen teveel cholesterol opnemen. Dus oudere mensen die minder in de zon komen hebben dus ook meer kans op adverkalking door verhoogde cholesterol.

Ron


Briefadvies UV straling en zonnebanken

In juli 2009 heeft het International Agency for Research on Cancer (IARC) de classificatie van het gebruik van bruiningsapparatuur die ultraviolette (UV) straling uitzendt (zonnebanken) aangepast van ‘waarschijnlijk kankerverwekkend voor mensen’ naar ‘kankerverwekkend voor mensen’. In een briefadvies dat op 12 november 2009 is uitgebracht aan de bewindslieden van VROM en VWS geeft de Gezondheidsraad een nadere toelichting op de achtergrond en betekenis van de herziene IARC-classificatie en van de wetenschappelijke kennis over effecten van UV-straling. Daarbij bespreekt de raad niet alleen de negatieve effecten van blootstelling aan UV-straling, waarbij de nadruk op de vorming van huidkanker ligt, maar ook een belangrijk positief effect: de vorming van vitamine D.


Why has the sun been made out to be our enemy?

Dr. Marc Sorenson, EdD explains why has the sun been made out to be our enemy.


Vitamin D and Dr. Sorenson


Tanning Beds as bad as Arsenic & Mustard Gas


Nano particles Used in H1N1 Vaccine Cause Harmful, Irreparable Damage

Nanoparticles, promoted in the mass media as the new wonder revolution of science, are particles that have been produced vastly smaller than deadly asbestos particles which caused severe lung damage and death before being outlawed. Particles at a nano size, (nm = 0,000000001 Meter) fuse together with the membranes of our body cell membranes and, according to recent studies in China and Japan, continuously destroy cells once introduced into the body. Once they interact with the bodys cellular structure, they cannot be removed. Modern medicine euphemistically terms the phenomenon, a continuing infectious reaction.

Since the asbestos scandal, it has been established that particles in size a millionth of a meter, because of their enormous attractive force, penetrate all cells, destroying all those they come into contact with. Nanoparticles are far smaller than asbestos fibers.

Beijing Tests confirm deadly effects on humans

The fact that WHO, the European Medicines Evaluation Agency, the German Robert Koch Institute and other health bodies today would permit the population to be injected with largely untested novel vaccines containing nanoparticles says more about the powerful pharma lobby in Euiropean politics than it does about the sanity or moral integrity of the civil servants responsible for health of the general public.

The September 2009 issue of the respected European Respiratory Journal, made public on 19 August, and available since 21 August online, contains a peer-reviewed article with the title, Exposure to nanoparticles is related to pleural effusion, pulmonary fibrosis and granuloma.


Sunscreen Danger?

Headline Health discusses a possible link between sunscreen and brain damage


KWF weer eens op het verkeerde spoor, zon niet de belangrijkste oorzaak van de dodelijke vorm van huidkanker

Niet de zon maar de aanwezigheid van veel moedervlekken is een belangrijke factor volgens onderzoekers. Ze vinden dat de waarschuwing voor de zon teveel mensen onnodig bang maakt.  Dit blijkt uit een studie gepubliceerd in de nieuwste uitgave van het medische vaktijdschrift Nature Genetics. De auteurs zeggen dat de zon maar een kleine rol speelt bij de gevaarlijkste vorm van huidkanker (Melanoma). De focus zou moeten liggen bij de mensen die meer dan 100 moedervlekken op hun huid hebben. Onderzoekers uit Australië, Montreal, Canada en Philadelphia, onder leiding van het King’s College in London, ontdekten 2 genen die een rol spelen bij het aantal moedervlekken en de kans op het krijgen van huidkanker.

Link

--

Het wordt nog erger, juist in de zon maak je vitamine D3 aan. Amerikaanse onderzoekers wezen recent nog op een 75% reducatie van kankergevallen als men voor voldoende D zou zorgen. Het ging daarbij met name om darm- en borstkanker. Hoe lager je vitamine D status hoe meer kans op kanker, diabetes, metabool syndroom, MS, autisme, griep etc etc. De KWF beseft nog altijd niet dat dit soort goedbedoelde akties (link) wel eens averrechts kunnen werken.

Gewoon op het heetst van de dag uit de zon blijven maar zorg dat je per dag een half uur zon pakt zonder bescherming op je huid. En zeker na de zomer D3 suppletie nemen !

Ron

Huidproblemen door zonnebrandcremes

Huidproblemen incl. huidkanker worden gecreeerd door alle synthetische zonnebrandcremes die in de huidbranden omdat ons wordt wijsgemaakt dat we door de hoge beschermingsfactoren veilig zijn. Natuurvolkeren beschermen zichzelf door hun huid niet bloot te stellen aan de zon en op het heetst van de dag uit de zon te blijven. Om je huid te beschermen gebruik gewoon olijfolie en koop via de internet een UV-meter om te checken wanneer het veilig is voor jouw huidtype. Verder probeer zo weinig zonnebrillen te dragen. Onderzoek in Afrika heeft aangetoond dat Afrikanen die zonnebrillen ging dragen een lagere weerstand kregen.  Al deze info toont aan dat we steeds meer geregeerd gaan worden door de Multinationals en de Farmaceutische industrie. Hier speelt helaas geld een belangrijkere rol dan de gezondheid van de burger.

Bron: Total Health Clinic

Leesvoer - Zonnebrandcreme bevat gevaarlijke stoffen : Link


Voedingsstoffen als natuurlijke beschermingsfactor tegen de zon

Bescherming van de huid kan met behulp van bepaalde voedingsstoffen. Van diverse groepenstoffen is een positief effect beschreven: anti-oxidanten en essentiële vetzuren. Carotenoïden en andere anti-oxidanten als vitamine E en vitamine C kunnen diverse vrije radicalen onschadelijk maken.  Bèta-caroteen is in verschillende onderzoeken in staat gebleken om de weerstand van de huid tegen zonnebrand te verhogen, wat bleek uit een verminderde roodheid van de huid na blootstelling aan UV-licht. Raadzaam is wel hier ruim van tevoren mee te beginnen om een voldoende hoge concentratie in de huid te bereiken.

Link
Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

 

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats