Paula Caplan – luister naar de veteranen

Deze week praten we op MIA Radio met Paula J. Caplan. Paula is klinisch en onderzoekspsycholoog, auteur van boeken en toneelstukken, toneelschrijver, acteur, regisseur en activist. Ze is geboren en getogen in Springfield, Missouri, woonde de Greenwood Laboratory School bij en ontving haar A.B. met onderscheiding van Radcliffe College van Harvard University, en behaalde haar MA en Ph.D. in psychologie van Duke University.

Momenteel is ze Associate bij het Du Bois Institute, Hutchins Center for African and African American Research, Harvard University. Ze was fellow bij het Women and Public Policy Program van de Kennedy School of Government in Harvard; een docent in Harvard’s programma over vrouwen, geslacht en seksualiteit bij de afdeling psychologie. Ze is voormalig hoogleraar Toegepaste Psychologie en hoofd van het Centre for Women’s Studies in Education aan het Ontario Institute for Studies in Education, en voormalig docent Women’s Studies en universitair docent psychiatrie aan de Universiteit van Toronto.

Paula is ook een gepassioneerd en standvastig pleitbezorger voor militairen, veteranen en hun families. Ze heeft geschreven: When Johnny and Jane Come Marching Home: How All of Us Can Help Veterans en heeft de Listen to a Veteran opgericht! Project.

In dit interview bespreken we Paula’s werk om service medewerkers, veteranen en hun families te ondersteunen, en de rol die psychiatrische drugs hebben gespeeld bij het schaden van deze gemeenschappen.