Zelfmoordpreventie bij autisme erkend met impact prijs

Een onderzoeker van de Universiteit van Nottingham is erkend voor de impact van haar werk om zelfmoord te voorkomen, ontwikkeld in samenwerking met mensen met de diagnose autisme. Dr. Sarah Cassidy van de School of Psychology is genomineerd voor de prestigieuze Autism Professionals Awards van de National Autistic Society, in de categorie met de meeste impact.

Het onderzoek van Dr. Cassidy richt zich op het begrijpen en voorkomen van psychische problemen, zelfbeschadiging en zelfmoord en is ontwikkeld in samenwerking met autistische mensen.

Ons onderzoek ontdekte dat maar liefst 66% van de autistische volwassenen op een bepaald moment in hun leven suïcidaal zijn. Sindsdien hebben we samengewerkt met autistische mensen om te bepalen waarop toekomstig onderzoek en overheidsbeleid zich zouden moeten concentreren.

Samen hebben we ons bewust gemaakt van het hoge risico op zelfmoord bij autistische mensen, hebben we klinische richtlijnen beïnvloed en hebben we onderzoek, financiering en aandacht van beleidsmakers verhoogd om dit dringende probleem direct aan te pakken. Ik ben blij dat ons levensreddende werk door de National Autistic Society wordt erkend met deze prijs.

De jaarlijkse prijzen erkennen mensen, diensten en scholen in het Verenigd Koninkrijk die het verschil maken voor autistische mensen en hun families. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een speciale ceremonie op 27 februari in het stadhuis van Birmingham, na de eerste dag van de Professionals Conference van de National Autistic Society.

Dr. Cassidy werd genomineerd door een onafhankelijk panel van autismespecialisten, die op zoek waren naar hoge normen voor innovatie, creativiteit, impact en duurzaamheid. Door hun prestaties te vieren, hoopt de National Autistic Society het publieke begrip van autisme te vergroten en andere mensen en organisaties te inspireren om ook een verschil te maken. Er zijn 13 onderscheidingen voor individuen en organisaties, die betrekking hebben op onderwijs, gezondheidszorg, sociale zorg, werk en vrijwilligerswerk.

Er zijn ongeveer 700.000 autistische volwassenen en kinderen in het VK. Veel autistische mensen hebben extra tijd nodig om informatie te verwerken, zoals vragen of instructies, voelen zich angstig in sociale of onverwachte situaties en vinden lawaai en felle lichten pijnlijk en pijnlijk.

Elke autistische persoon is anders en heeft zijn eigen sterke punten en uitdagingen. Sommige autistische mensen hebben 24 uur per dag zorg nodig; anderen hebben misschien duidelijkere communicatie nodig of iets langer om dingen op school of op het werk te doen. Zonder de juiste ondersteuning of begrip kunnen autistische mensen een opleiding mislopen, moeite hebben om werk te vinden en extreem geïsoleerd raken.

Carol Povey, directeur van het Center for Autism van de National Autistic Society, zei: “Onze prijzen vieren uitzonderlijke mensen, scholen en diensten die een enorm verschil maken voor autistische kinderen en volwassenen, en hun families.

“Alle finalisten moeten worden geprezen voor het imponeren van de juryleden en opvallen tussen zoveel uitstekende nominaties.

“We willen hun prestaties vieren en hun verhalen delen, zodat we innovatieve autismepraktijken kunnen promoten en andere mensen en organisaties kunnen inspireren om een ​​samenleving te creëren die werkt voor autistische mensen.”