Wetenschap vindt een betere manier om stress, angst en depressie te meten

Klinische depressie en stressgerelateerde emotionele stoornissen zijn verantwoordelijk voor hoge zelfmoordpercentages, de belangrijkste doodsoorzaak bij jongeren van 15 tot 24 jaar. Landelijk zal ongeveer 20% van de bevolking gedurende hun leven een psychische stoornis ervaren, en wereldwijd kosten stoornissen de economie elk jaar $ 2,5 biljoen.

Toch zijn er geen objectieve tests in gebruik die deze aandoeningen kunnen diagnosticeren, zegt Leanne Williams, een professor in de psychiatrie en gedragswetenschappen aan Stanford. In plaats daarvan is de “gouden standaard” voor psychiatrische diagnose een mondeling interview waarin patiënten wordt gevraagd hoe ze zich voelen, enz. “Stel je voor dat je diabetes zou diagnosticeren en behandelen zonder tests, zonder sensoren. Het is echt onmogelijk voor te stellen, maar dat is wat we nu doen voor de geestelijke gezondheid ”, zegt Williams, die over het onderzoek sprak tijdens Stanford’s recente Reunion Homecoming Weekend-festiviteiten.

Williams en haar collega’s werken aan een project genaamd Mentaid, dat tot doel heeft geestelijke gezondheid te begrijpen door meetbare verbanden te vinden tussen hersenactiviteit en de productie van bepaalde hormonen. Uiteindelijk willen de onderzoekers draagbare apparaten ontwikkelen die hersenactiviteit meten die verband houdt met emotionele stress of stoornissen.