Vroege starttijden middelbare school hebben negatief effect op de aanwezigheid

Een nieuwe studie stelt vast dat eerdere starttijden op de middelbare school aanzienlijke nadelige gevolgen kunnen hebben voor studenten, waaronder een toename van traagheid en absenteïsme.

‘De American Academy of Pediatrics beveelt aan dat middelbare scholen na 8.30 uur beginnen met de les, maar we weten dat de meeste scholen veel eerder beginnen’, zegt Melinda Morrill, universitair hoofddocent economie aan de North Carolina State University en corresponderend auteur van een paper over het werk. “We konden kijken naar vijf middelbare scholen die de starttijden van 8:05 uur tot 7:25 uur hebben verschoven om het effect te onderzoeken dat de verandering op studenten had.”

De onderzoekers keken naar gegevens van zeven cohorten studenten, met afstudeerjaren variërend van 2013 tot 2019. Onderzoekers keken specifiek naar gegevens van de eerstejaars, tweedejaars en juniorjaren van elk cohort. De wijziging in starttijden werd doorgevoerd in het schooljaar 2012-2013. Als extra controlegroep keken de onderzoekers ook naar gegevens van 14 andere middelbare scholen in hetzelfde schooldistrict die al om 07:25 uur starttijd hadden aangenomen.

“Er is een groeiend aantal onderzoeken dat suggereert dat eerdere starttijden de testscores kunnen schaden”, zegt Morrill. “We hebben dat bekeken, maar de cijfers waren op de een of andere manier niet statistisch significant.”

“De overstap naar de eerdere starttijden veroorzaakte echter een kleine toename van het aantal studenten dat niet op tijd doorging naar het 12e leerjaar”, zegt John Westall, een Ph.D. kandidaat bij NC State en co-auteur van de paper. “In het bijzonder werd de overgang van 8:05 naar 7:25 geassocieerd met het feit dat studenten 8% meer kans hadden om niet op schema door te gaan naar het 12e leerjaar.”

‘We wilden ook verder kijken dan testen om te zien of er effecten waren op andere maatstaven van academische betrokkenheid’, zegt Morrill. “En we vonden een significante toename van zowel afwezigheid als traagheid.”

“De wijziging naar een eerdere starttijd leidde tot een toename van ongeveer één extra afwezigheid per jaar en iets meer dan drie extra late aankomsten per jaar voor studenten”, zegt Westall. “Dus studenten misten zeker meer school.”

“Als we naar alle 19 scholen keken, ontdekten we dat historisch gezien de vijf scholen die om 8:05 begonnen aanzienlijk lager verzuim en traagheid hadden dan de 14 scholen die om 7:25 begonnen”, zegt Morrill. ‘Maar toen die vijf scholen hun starttijd naar 7:25 verplaatsten, verdwenen die voordelen.

“De boodschap om mee naar huis te nemen is dat we naar meer moeten kijken dan alleen testscores als we alle manieren willen begrijpen waarop vroege begintijden van invloed kunnen zijn op middelbare scholieren”, zegt Morrill. “We weten dat schooldistricten een breed scala aan kwesties moeten overwegen, zoals transportlogistiek, veiligheid van studenten, buitenschoolse activiteiten en schoolfinanciën. Maar hoe meer we kijken, hoe meer de bevindingen suggereren dat er voor studenten vroege gevolgen zijn van vroege starttijden. ”

The paper, “High School Start Times and Student Achievement: Looking Beyond Test Scores,” is published in the journal Economics of Education Review. The paper was co-authored by Matthew Lenard, a graduate student at the Harvard Graduate School of Education.

Persbericht North Carolina State University