Voetbal voorschrijven voor wereldwijde gezondheidsbevordering

Het nieuwe boek “Football as Medicine – Prescribing Football for Global Health Promotion” bundelt 15 jaar onderzoek bij het beschrijven van de effecten van voetbaltraining op cardiovasculaire, metabole en musculoskeletale fitheid en biedt actuele kennis van de impact van recreatief voetbal voor doelgroepen zoals kinderen, diabetes type 2, kankerpatiënten, mensen met psychische aandoeningen, sociaal achtergestelde mensen en ouderen.

Het boek bespreekt het belang van voetbal voor de volksgezondheid en beoordeelt de effectiviteit van voetbalinterventies door clubs en ontwikkelingsprogramma’s voor de gemeenschapssport. Het wordt uitgegeven door professor in Sport en Gezondheid Peter Krustrup, Universiteit van Zuid-Denemarken en Daniel Parnell, Senior docent in Sport Business van Universiteit van Liverpool, VK.

Het boek is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de gezondheidseffecten van voetbal.

“Om een ​​lang verhaal kort te maken: ons onderzoek toont aan dat voetbal breedspectrumgeneeskunde is, een polypill tegen levensstijlziekten. De reden daarvoor is dat voetbal een effectief en intens hybride trainingstype is, dat krachttraining, duurtraining en HIIT-training combineert , met breed-spectrum gezondheidseffecten op hartfunctie, bloeddruk, vetmassa, cholesterol, spierkracht, houdingsevenwicht, botmineralisatie “, legt professor Peter Krustrup uit.

“Voetbal is best practice oefening, maar meer dan dat: voetbal is een leuke, sociale en populaire sportieve activiteit, met een groot potentieel voor het creëren van een actieve levensstijl en met een groot potentieel voor wereldwijde gezondheidsbevordering”, stelt Peter Krustrup.

Nu is het tijd voor actie

“We zijn verheugd om het boek Football as Medicine tot voltooiing en nu publicatie te zien. De lijst met bijdragers is ongelooflijk en de kennis en kennis die in het boek beschikbaar is, is een bewijs van hun respectieve en cumulatieve decennia van werk aan deze werkelijk unieke agenda, “Zegt Dan Parnell.

Dr. Parnell voegt eraan toe: “Dit boek duidt op een mijlpaalmoment en aantoonbaar een streep in het zand met betrekking tot wat we weten dat werkt voor de Football as Medicine-agenda. We moeten er nu voor zorgen dat beleidsmakers, managers en beoefenaars zijn uitgerust met de knowhow Of het nu gaat om het leveren van effectieve op voetbal gebaseerde volksgezondheidsinterventies, of het opbouwen van de zaak om bestaande voetbalvelden te beschermen.

Uiteindelijk is het nu tijd voor actie en dit boek geeft de machthebbers inzicht en informatie om op feiten gebaseerde beslissingen te nemen om de potentiële impact van voetbal met gezondheidsgerelateerde resultaten uit te breiden en uit te breiden. ”

Link