Video – Trauma is de onzichtbare kracht die ons leven vormt

Een op de vijf Amerikanen krijgt in een bepaald jaar de diagnose geestesziekte. Zelfmoord is de op één na meest voorkomende doodsoorzaak in de VS voor jongeren van 15 tot 24 jaar. Depressie doodt wereldwijd meer dan een miljoen mensen per jaar en 50.000 in de VS. Overdosis drugs doodt 70.000 in de VS. De auto-immuniteitsepidemie treft 23,5 – 50 miljoen mensen in de VS. Wat is er aan de hand?

De onderling verbonden epidemieën van angst, chronische ziekten en middelenmisbruik zijn volgens dr Gabor Maté normaal. Maar niet op de manier die je zou denken.

Het vormt de manier waarop we leven, de manier waarop we liefhebben en de manier waarop we de wereld begrijpen. Het is de wortel van onze diepste wonden. Dr. Maté geeft ons een nieuwe visie: een door trauma’s geïnformeerde samenleving waarin ouders, leraren, artsen, beleidsmakers en juridisch personeel niet bezig zijn met het oplossen van gedrag, het stellen van diagnoses, het onderdrukken van symptomen en beoordelen, maar proberen in plaats daarvan de bronnen te begrijpen waaruit verontrustend gedrag en ziekten voortkomen in de gewonde menselijke ziel.