Nieuwe niet-invasieve glucosesensor voor mensen met diabetes

GlucoModicum, een innovator van naaldloze gezondheids- en biomarkerbewakingsoplossingen, kondigt aan dat gegevens van onderzoek met zijn gepatenteerde magnetohydrodynamica-technologie (‘MHD’) voor naaldloze meting van glucosespiegels van de huid zijn gepubliceerd in Scientific Reports *, onderdeel van het Nature Research-portfolio, ‘s werelds toonaangevende multidisciplinaire wetenschappelijke tijdschriften. Deze peer-reviewed resultaten tonen aan dat GlucoModicum’s nieuwe benadering van het bemonsteren van huidinterstitiële vloeistof 13 keer sneller en effectiever was in vergelijking met zijn voorganger, omgekeerde iontoforese.

Bloedglucosemonitoring is essentieel voor de diagnose en behandeling van diabetes, maar er zijn momenteel geen naaldloze glucosemonitoringsoplossingen op de markt. De momenteel beschikbare invasieve technologieën kunnen pijnlijk en tijdrovend zijn en kunnen ertoe leiden dat extreme glucosespiegels onopgemerkt blijven, omdat mensen geen naalden in hun lichaam willen steken om hun gezondheid te controleren. Er is daarom een ​​sterke behoefte aan de ontwikkeling van een niet-invasieve glucosesensor en continue glucosemonitoringsapparatuur.

Niet-invasieve bemonstering van interstitiële vloeistof van hoge kwaliteit was echter het ontbrekende stukje van de puzzel bij het mogelijk maken van nauwkeurige naaldloze glucosemonitoring door draagbare apparaten. GlucoModicum gelooft dat het over een zeer capabele technologie beschikt om dit te verhelpen, en met deze gegevens breidt het bedrijf zich uit om zijn draagbare glucosemonitoringsoplossing verder te ontwikkelen op basis van zijn MHD-technologie.

Door zijn nieuwe platformtechnologie te combineren met de ontwikkeling van zeer gevoelige biosensoren en geavanceerde algoritmen, maakt GlucoModicum de weg vrij voor baanbrekende manieren om diabetes te monitoren, zowel als draagbaar apparaat als op afstand voor zorgprofessionals. Deze benadering voor het meten van glucosespiegels is niet-invasief en zou een oplossing bieden die zacht is voor de huid, terwijl naaldloze en continue glucosemonitoring mogelijk is, wat snelle en nauwkeurige resultaten oplevert. De MHD-technologie van GlucoModicum werd ontdekt als onderdeel van een wetenschappelijk onderzoeksproject aan de Universiteit van Helsinki in 2016.

Jokke Mäki, Chief Executive Officer van GlucoModicum, zei: “ Deze resultaten demonstreren een belangrijk validatiepunt van GlucoModicum’s unieke MHD-technologie en bevestigen onze overtuiging dat we patiënten een hoognodig, naaldvrij alternatief voor glucosemonitoring kunnen bieden. We zijn gefocust op het vertalen van deze opwindende wetenschap naar een draagbare technologie, die uiteindelijk de last van de patiënt in verband met diabetes kan verminderen. ”

* https://www.nature.com/articles/s41598-021-86931-7
Bemonstering van vloeistof door de huid met magnetohydrodynamica voor niet-invasieve glucosemonitoring

Deze gegevens volgen op de succesvolle patentgoedkeuring van GlucoModicum met een brede marktdekking voor zijn kerntechnologieplatform. In volgende publicaties zal GlucoModicum meer high-impact data vrijgeven met betrekking tot de toepassingen van zijn technologie.

In 2019 keurde de Finse gezondheidsautoriteit (HUS) het industriële prototype van GlucoModicum goed voor gebruik in klinische onderzoeken met type 2 diabetici. Bovendien heeft het Finse Agentschap voor Geneesmiddelen en Medische Apparaten (FIMEA **) de plannen voor klinische proeven van GlucoModicum geverifieerd. GlucoModicum hield zich aan deze protocollen en heeft al een succesvolle klinische studie uitgevoerd bij 50 type 2 diabetici. In de voortdurende klinische onderzoeken kan GlucoModicum tot 240 patiënten inschrijven.

GlucoModicum heeft zijn technologie geminiaturiseerd en geproduceerd om een ​​medisch hulpmiddel van commerciële kwaliteit te ontwikkelen. De “Talisman”, hierboven afgebeeld, is de productversie die momenteel in ontwikkeling is.

Dr. Alejandro García, Chief Technology Officer bij GlucoModicum, zei: “ Deze resultaten bevestigen de validiteit van onze technologie voor niet-invasieve biomarkerbewaking. De studie betekent een belangrijke stap voorwaarts voor mensen die lijden aan diabetes type 2 en toont de kracht aan van het GlucoModicum-platform om glucose en eventueel aanvullende waardevolle analyten te monitoren. “