Mensen die met nieuwe huisarts in ouderenzorg komen, ervaren toename medicatie

Nieuw onderzoek laat zien dat mensen met dementie die in de ouderenzorg komen met een nieuwe huisarts, een toename van 20 procent ervaren in voorgeschreven medicatie.

Voorafgaand aan dit onderzoek was er weinig bekend over hoeveel bewoners van huisarts veranderden toen ze in de ouderenzorg kwamen, of wat het effect hiervan was op hun zorg.

Een nieuwe studie door UNSW Sydney-onderzoekers heeft onthuld dat mensen met dementie die in de ouderenzorg terechtkomen en die van huisarts veranderen, meer kans hebben dan degenen die hun gebruikelijke huisarts behouden om een ​​grotere toename van medicatie te ervaren, met name antipsychotica, benzodiazepinen en antidepressiva.

De studie is vandaag gepubliceerd in het Medical Journal of Australia. Het onderzoek analyseerde gegevens van 2250 nieuwe bewoners met een diagnose van dementie voordat ze tussen januari 2010 en juni 2014 naar de residentiële zorg gingen uit de 45 and Up Study van het Sax Institute in New South Wales.

“We wisten al dat er hoge niveaus van psychotrope medicijnen werden voorgeschreven in residentiële ouderenzorg, met name medicijnen zoals antipsychotica en benzodiazepinen”, zegt hoofdauteur dr. Heidi Welberry van het Center for Big Data Research in Health, UNSW Sydney.

“Er is een grote stijging in het voorschrijven net na binnenkomst in de residentiële ouderenzorg. We weten ook anekdotisch dat veel mensen van huisarts veranderen als ze naar de residentiële zorg gaan. Dus waar we naar hebben gekeken, was of deze toename van het aantal voorschriften verband hield met een verandering in hun gebruikelijke huisarts, “zei dr. Welberry.

Link