Helft Amerikanen met diabetes consumeert te weinig eiwit

Een nieuwe studie uitgevoerd door de Ohio State University en Abbott toonde aan dat de helft van de ondervraagde volwassenen met diabetes niet de dagelijks aanbevolen inname van eiwitten consumeerde, wat geassocieerd is met een lagere voedingskwaliteit , verhoogde inname van koolhydraten en grotere fysieke beperkingen. De studie benadrukt eiwitinname als een essentiële en vaak over het hoofd geziene overweging bij het voldoen aan de voedingsbehoeften van mensen met diabetes en het belang ervan bij het ondersteunen van kracht en mobiliteit.

“We hebben lang de impact van suikerconsumptie bij mensen met diabetes bestudeerd, maar nieuwe gegevens werpen licht op het cruciale verband tussen lage eiwitinname en diabetes”, zegt Christopher Taylor, Ph.D. R.D., hoofdonderzoeker en hoogleraar Medische Diëtetiek aan de Ohio State University School of Health and Rehabilitation Sciences. “Diabetes gaat gepaard met een risico op het ontwikkelen van een lage spiermassa, wat kan leiden tot vallen en ander letsel. Dat is de reden waarom eiwitconsumptie – en bewustzijn van de noodzaak ervan – van cruciaal belang is voor het behoud van spiermassa en het behoud van functionele mobiliteit, wat mensen met diabetes kan helpen om een ​​sterker algemeen leven te leiden.”

De retrospectieve cross-sectionele analyse, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift voor menselijke voeding, Nutrients, onderzocht gegevens van de National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) verzameld tussen 2005 en 2016 van meer dan 23.000 volwassenen in de VS. De belangrijkste bevindingen van de analyse zijn:

Mensen met diabetes die op de dag van inname niet de dagelijkse eiwitaanbeveling consumeerden, rapporteerden een hogere prevalentie van fysieke beperkingen, waaronder moeite met het voltooien van basisbewegingen, zoals bukken, hurken, knielen, lang staan, en duwen of trekken aan grote voorwerpen.

Volwassenen met diabetes die voldeden aan de eiwitaanbevelingen, hadden een betere algehele voedingskwaliteit en voldeden beter aan de voedingsaanbevelingen voor de totale dagelijkse inname van groenten, volle granen, zuivel en toegevoegde suikers.

Mensen met diabetes die een lage eiwitinname vertoonden, vertoonden een significant slechtere nutriëntendichtheid, een lagere algehele voedingskwaliteit en consumeerden 12,5% meer koolhydraten, wat een negatief effect kan hebben op de glucosespiegels.

“Deze studie benadrukt het belang van de kwaliteit van voedsel in onze voeding en de hoeveelheid voedingsstoffen die we dagelijks nodig hebben – die beide een aanzienlijke invloed hebben op de gezondheid en mobiliteit, vooral voor mensen met diabetes”, zegt Sara Thomas, Ph. .D., RDN, onderzoeker en diëtist bij Abbott, gespecialiseerd in diabetes. “Voedingsvoorlichting zal mensen helpen een aandoening als diabetes met succes te beheersen, waarbij de nadruk wordt gelegd op de noodzaak om een ​​goed afgerond dieet te volgen met de juiste voedingsstoffen en voedingsmiddelen te vermijden die schadelijk zijn voor een optimale gezondheid.”

Het begrijpen van de aanbevolen dagelijkse inname-eisen voor macronutriënten zoals eiwitten, vetten en koolhydraten, en meer dan 25 vitamines en mineralen kan ingewikkeld zijn. De National Academy of Medicine, voorheen het Institute of Medicine, heeft de Dietary Reference Intakes (DRI’s) ontwikkeld, een reeks referentiewaarden die worden gebruikt om de inname van voedingsstoffen te plannen en te beoordelen en om aanbevolen consumptieniveaus te geven. De DRI’s bevelen aan dat volwassenen elke dag 0,36 gram eiwit per pond lichaamsgewicht consumeren, wat betekent dat een persoon met een gewicht van 150 pond 54 gram eiwit per dag zou moeten consumeren. De DRI-calculator kan helpen bij het bepalen van de individuele behoefte aan voedingsstoffen voor de totale inname van micro- en macronutriënten. Individuen moeten de resultaten bespreken met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg.

Links

https://www.nal.usda.gov/fnic/dri-calculator/