Geen studies die aantonen dat 5G veilig is – #Samentegen5G

 

Hoorzitting Amerikaanse Senaat over de toekomst van 5G-technologieën

Tijdens de hoorzitting van het Senate Commerce, Science and Transportation Committee van vandaag over de toekomst van 5G draadloze technologie en hun impact op het Amerikaanse volk en de economie, heeft de Amerikaanse senator Richard Blumenthal (D-CT) bezorgdheid geuit over het ontbreken van wetenschappelijk onderzoek en gegevens over de potentiële gezondheidsrisico’s van de technologie.

Blumenthal vernietigde de Federal Communications Commission (FCC) en de Food and Drug Administration (FDA) – overheidsinstanties die gezamenlijk verantwoordelijk zijn om ervoor te zorgen dat mobiele telefoontechnologieën veilig zijn te gebruiken – omdat ze geen onderzoek hebben gedaan naar de veiligheid van 5G-technologie, en in plaats daarvan zich bezighouden met bureaucratische vingerwijzigingen en het uitstellen naar de industrie.

In december 2018 stuurden Blumenthal en de Amerikaanse vertegenwoordiger Anna G. Eshoo (CA-18) een brief naar FCC-commissaris Brendan Carr, waarin ze op zoek waren naar antwoorden op mogelijke gezondheidsrisico’s van nieuwe 5G draadloze technologie. Tijdens de hoorzitting van vandaag bekritiseerde Blumenthal Carr omdat hij geen antwoorden gaf, en in plaats daarvan, in navolging van “de algemene verklaringen van de FDA, die de regelgevende verantwoordelijkheid voor mobiele telefoons deelt met de FCC.” Blumenthal beschouwde de verklaringen van de FDA ook als ‘behoorlijk onbevredigend’.

Tijdens een uitwisseling met vertegenwoordigers van de draadloze industrie, vroeg Blumenthal hen of ze onderzoek naar de veiligheid van 5G-technologie en mogelijke verbindingen tussen radiofrequentie en kanker hebben ondersteund, en de vertegenwoordigers van de industrie gaven toe dat ze dat niet hebben gedaan.

“Als je naar de FDA-website gaat, is er in feite een vluchtig en oppervlakkig citaat van bestaande wetenschappelijke gegevens die zeggen: ‘De FDA heeft er bij de mobiele-telefoonindustrie op aangedrongen een aantal stappen te ondernemen, waaronder het ondersteunen van aanvullend onderzoek naar mogelijke biologische effecten van radiofrequentievelden voor het type signalen dat door mobiele telefoons wordt uitgezonden. “Ik geloof dat Amerikanen het verdienen om te weten wat de gezondheidseffecten zijn, niet om vooraf te beoordelen wat wetenschappelijke studies kunnen aantonen, en ze verdienen ook de toewijding om onderzoek te doen naar onopgeloste vragen,” zei Blumenthal. “Dus mijn vraag voor jou: hoeveel geld heeft de industrie toegezegd om aanvullend onafhankelijk onderzoek – ik benadruk onafhankelijk – onderzoek te ondersteunen? Is dat onafhankelijk onderzoek aan de gang? Is er een voltooid? Waar kunnen consumenten ernaar zoeken? En we hebben het over onderzoek naar de biologische effecten van deze nieuwe technologie. ”

Aan het einde van de uitwisseling concludeerde Blumenthal: “Er is dus echt geen onderzoek gaande. We vliegen hier een beetje blind, wat gezondheid en veiligheid betreft. ”

In november 2018 publiceerde het National Toxicology Program de definitieve resultaten van de langste en duurste studie tot nu toe over mobiele telefoons en kanker. Die studies vonden “enig bewijs” van een verband met kanker, althans bij mannelijke ratten. Het onderzoek richtte zich echter alleen op de risico’s van 2G- en 3G-mobiele telefoons. De nieuwste 5G draadloze technologie is afhankelijk van de inzet van veel meer nieuwe antennes en zenders die lager bij de grond en dichter bij huizen en scholen zijn geclusterd. Er is nog beperkter onderzoek gedaan met betrekking tot de gezondheidsgevolgen van 5G-technologie en de FCC heeft tot dusverre niet voldoende uitgelegd hoe zij hebben vastgesteld dat 5G veilig is.