CDC publiceert data diabetes bij Spaanse en Aziatische populaties in de VS.

In een studie die vandaag werd gepubliceerd in JAMA, onderzochten CDC-onderzoekers het percentage mensen met gediagnosticeerde en niet-gediagnosticeerde diabetes in Spaanse en niet-Spaanse Aziatische subpopulaties. De gegevens vullen een nationale surveillancekloof in de Spaanse en Aziatische bevolking in de Verenigde Staten.

“Dit historische diabetesonderzoek biedt essentiële gegevens die de inspanningen op het gebied van de volksgezondheid beter zullen informeren om meer Amerikanen te bereiken met op maat gemaakte, effectieve preventie- en behandelingsstrategieën,” zei CDC-directeur Robert R. Redfield, MD. “Deze gedefinieerde gegevens over de prevalentie van diabetes onder Spaanse en Spaanse Aziatische demografische groepen kunnen zorgverleners en patiënten helpen het risico op diabetes type 2 te verminderen. ”

CDC-onderzoekers onderzochten het percentage volwassenen met gediagnosticeerde en niet-gediagnosticeerde diabetes in Spaanse en niet-Spaanse Aziatische subgroepen. Om dit nationale representatieve onderzoek te ontwikkelen, gebruikten ze gegevens van de National Health and Nutrition Examination Survey over de jaren 2011 tot 2016.

Het percentage volwassenen met gediagnosticeerde en niet-gediagnosticeerde diabetes varieerde aanzienlijk per ras / etniciteit en tussen de subgroepen Spaans en niet-Spaans. In grote lijnen was het percentage voor leeftijd en geslacht aangepast voor volwassenen met gediagnosticeerde of niet-gediagnosticeerde diabetes 22% in Hispanics, 20% in niet-Spaanse zwarten, 19% voor niet-Spaanse Aziaten en 12% voor niet-Spaanse blanken.

De Verenigde Staten zijn een steeds diverser wordende natie, aangezien Hispanics en niet-Spaanse Aziaten nu samen goed zijn voor 23% van de Amerikaanse bevolking en naar verwachting 38% zullen vertegenwoordigen tegen 2060, volgens Census dataexternal icon. Volgens onderzoekers lopen deze groepen mogelijk een hoger risico op diabetes type 2 vanwege genetische, levensstijl- en omgevingsfactoren.

Belangrijkste onderzoeksresultaten onthullen verschillen in de prevalentie van diabetes tussen subgroepen:

Onder sommige Hispanics was het voor leeftijd gecorrigeerde percentage volwassenen met zowel gediagnosticeerde als niet-gediagnosticeerde diabetes:

25% voor Mexicanen
22% voor Puerto Ricanen
21% voor Cubanen / Dominicanen
19% voor Midden-Amerikanen
12% voor Zuid-Amerikanen
Onder sommige niet-Spaanse Aziaten was het voor leeftijd gecorrigeerde percentage volwassenen met zowel gediagnosticeerde als niet-gediagnosticeerde diabetes:

23% voor Zuid-Aziaten
22% voor Zuidoost-Aziaten
14% voor Oost-Aziaten
Aziaten hebben, in overeenstemming met eerder onderzoek, een lager body mass index (BMI) -niveau in vergelijking met andere raciale / etnische groepen. In deze studie hadden Zuidoost-Aziaten, na correctie voor leeftijd, geslacht en BMI, het hoogste percentage volwassenen met gediagnosticeerde en niet-gediagnosticeerde diabetes in Aziatische subgroepen.

“Deze belangrijke bevindingen vormen een basis voor toekomstige nationale diabetesschattingen voor Spaanse en niet-Spaanse Aziatische subgroepen en benadrukken verschillen in de diabeteslast in deze groepen,” zei Ann Albright, Ph.D., directeur van CDC’s Division of Diabetes Translation. “Deze gegevens bieden ook inzichten waarmee we groepen met een hoger risico kunnen bereiken en bieden kansen om diabetesdetectie en diabetespreventie en -type type 2 in deze groepen te versterken.”

Type 2 diabetes kan worden voorkomen of vertraagd, maar alleen als mensen weten dat ze risico lopen en actie kunnen ondernemen

De meeste gezondheidswerkers vertrouwen op BMI om te beoordelen of hun patiënten te zwaar zijn of obesitas hebben (BMI van 25 of hoger). Omdat Aziatische Amerikanen zelfs bij normale gewichtsgraden een risico op diabetes type 2 kunnen lopen, suggereren onderzoekers nu dat mensen van Aziatische afkomst worden getest als hun BMI 23 of hoger is.

Onderzoek toont aan dat volwassenen met prediabetes die deelnemen aan een gestructureerd levensstijlveranderingsprogramma, inclusief gewichtsbeheersing en lichamelijke activiteit, hun risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 met 58% kunnen verminderen (71% voor mensen ouder dan 60 jaar). Deelname aan het CDC-geleide National Diabetes Prevention Program levensstijlveranderingsprogramma kan diabetes type 2 helpen voorkomen of vertragen bij mensen met een hoog risico. Het programma wordt gegeven door getrainde levensstijlcoaches en moedigt gezonde veranderingen in het hele leven aan om deelnemers te helpen barrières voor verbeterde voeding, verhoogde lichamelijke activiteit en coping-mechanismen voor stressvermindering aan te pakken.