Boek – Onvoorwaardelijk ouderschap

Vraag ouders wat voor soort kinderen ze hopen op te voeden en ze zeggen dingen als ‘zelfstandigheid’, ‘autonoom’, ‘rechtvaardig’ en ‘vriendelijk’. Allemaal eigenschappen die we, volgens de Amerikaanse schrijver en opvoeddeskundige Alfie Kohn, teniet doen door de gangbare manier van opvoeden, waarin we middels straffen en belonen kinderen manipuleren zich zo te gedragen als wij willen. ‘Niks rechtvaardigt een opvoedstijl gebaseerd op macht, die kinderen traint als een huisdier.’

Een radicaal andere manier van omgaan met kinderen – zo wordt de visie van Alfie Kohn vaak getypeerd. De Amerikaanse denker, schrijver en veelgevraagd spreker over opvoeding en onderwijs lijkt al decennia onvermoeid in het verspreiden van zijn boodschap: ouderlijke liefde zou geen handelswaar moeten zijn. Zijn ideeën kunnen rekenen op een groeiende schare fans, ook in Nederland. Zijn bekendste boek is nu onder de titel Onvoorwaardelijk ouderschap eindelijk in het Nederlands beschikbaar. Hierdoor wordt Kohn’s boodschap van onvoorwaardelijke liefde bij een nog groter publiek bekend.

Over Alfie Kohn:
Alfie Kohn (62) schreef 14 boeken en honderden artikelen over opvoeden en onderwijs. Hij was docent op een middelbare school en heeft een zoon en een dochter die ondertussen volwassen zijn. Kohn woont in de buurt van Boston (VS). Kohn zal in het voorjaar van 2020 Nederland bezoeken, als de tweede vertaling van zijn werk – De mythe van het verwende kind – uitkomt. Hij is beschikbaar voor interviews.

Prijs: € 24,90/ paperback/ ca. 320 pagina’s

ISBN: 978-94-92995-31-5, Uitgeverij Samsara – www.samsarabooks.com