Blindedarmontsteking met antibiotica behandelen ipv verwijdering

Zeven van de 10 volwassenen met appendicitis kunnen chirurgische verwijdering van hun appendix (appendectomie) gedurende ten minste enkele maanden veilig vermijden door een antibioticakuur te krijgen, volgens vroege resultaten van een Amerikaanse studie die het grootste is om het gebruik van deze medicijnen alleen te vergelijken met een operatie voor de behandeling van appendicitis. De drie maanden durende bevindingen van de lopende Vergelijking van de uitkomsten van antibiotica en blindedarmoperatie (CODA) worden vandaag gepresenteerd op het American College of Surgeons Clinical Congress 2020, gelijktijdig met online publicatie op de website van het New England Journal of Medicine.

Onder leiding van de University of Washington (UW) School of Medicine in Seattle, is CODA een gerandomiseerde klinische studie die wordt uitgevoerd in 25 Amerikaanse medische centra bij 1.552 volwassenen met blindedarmontsteking om te ontdekken of behandeling met antibiotica even goed is als appendectomie. In resultaten die vroeg werden vrijgegeven vanwege de interesse van artsen, ontdekten de onderzoekers dat de gezondheid van patiënten die antibiotische therapie kregen over het algemeen een maand later niet slechter was dan die van patiënten bij wie hun appendix was verwijderd.

“Voor de eerste keer zullen deze resultaten de typische appendicitispatiënten in de Amerikaanse praktijk informeren over de opties en wat de verwachte resultaten zijn voor patiënten zoals zij”, zei co-hoofdonderzoeker David R. Flum, MD, MPH, FACS. , professor en universitair hoofddocent chirurgie aan UW School of Medicine. David Talan, MD, spoedeisende geneeskunde arts, Geffen School of Medicine aan de UCLA, is ook co-hoofdonderzoeker.

Dr. Flum zei dat hij verwacht dat de CODA-resultaten de behandeling van appendicitis in de Verenigde Staten sterk zullen veranderen. “Behandeling met antibiotica zal voor veel mensen goed zijn, maar niet voor iedereen”, legde hij uit.

Appendectomie is al meer dan 120 jaar de standaardbehandeling van appendicitis en is de meest voorkomende spoedprocedure voor de buik die in de Verenigde Staten wordt uitgevoerd.2 Ondanks bewijs uit Europese studies van de afgelopen 25 jaar dat antibiotica de meeste patiënten met appendicitis Uit onderzoek blijkt dat minder dan 5 procent van alle Amerikaanse patiënten met appendicitis niet-operatieve behandeling krijgt.

Links

Videos