Binnen 3 jaar hoeft uw kind niet meer te lijden onder een allergie

Voor kinderen die lijden aan allergieën en astma, veroorzaakt door stofmijt, lijkt het vinden van een oplossing onmogelijk. Ondanks dat er geen volledige genezing is voor ademhalings allergieën bij kinderen, hebben onderzoekers ontdekt dat het lukt om de allergische astma langdurig onder controle te houden na maar drie jaar allergie injecties .

Volgens een nieuwe studie, gepubliceerd in de october uitgave van Annals of Allergy, Asthma en Immunology, de wetenschappelijke publicatie van het American College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI), kan langdurig herstel worden bereikt door het drie jaar lang toedienen van immunotherapie.

Deze geadviseerde duur van de immunotherapie voor een langdurig effect is drie tot vijf jaar, volgens Iwona Stelmach, MD,PdD, hoofd auteur van het onderzoek. ‘Ons onderzoek laat zien dat drie jaar een geschikteperiode is voor de behandeling van astma, geassocieerd met huisstofmijt, in de kinderjaren. Twee extra jaren voegen geen clinisch voordeel toe.

Immunotherapie, ook bekent als allergie injecties, kan de voortschrijding van de allergie wijzigen. De behandeling verzacht de symptomen bij de patiënten, terwijl het zowel astma als de ontwikkeling van andere allergies doet voorkomen. De studie liet ook zien dat er bij 50 procent van de kinderen, met astma door stofmijt, een herstel te zien was na drie jaar van behandeling met een flinke vermindering in het gebruik van medicatie of dat er zelf geen medicatie meer nodig was.

Het is lang geleden al waargenomen dat het effect van allergie injecties doorgaat lang nadat de behandeling beëindig was, volgens allergoloog James Sublett MD, voorzitter van de ACAAI Indoor Environment Committee. ‘Deze studie is een van de eerste waar wordt gekeken naar de voordelen van een andere lengte van therapie. Het geeft ons niet alleen therapeutisch een voordeel op de lange termijn voor zowel kinderen als volwassenen, het kan de zorgkosten verlagen met 33 tot 41 procent’.

De blootstelling aan hoge hoeveelheden stofmijt zijn een factor in het ontwikkelen van astma bij kinderen. Allergische kinderen reageren anders op proteïne in het lichaam en uitwerpselen van de mijten. Deze deeltjes zitten meestal in kussens, matrassen, tapijt, pluche beesten en gestoffeerde meubelen. In een gram stof kunnen wel 19.000 stofmijten zitten.

Mijten eten deeltjes van de huid en huidschilfers, ze gedijen in plaatsen waar mensen en dieren zijn. Ze maken het zeer moeilijk om van de symptomen af te komen zonder het gebruik van immunotherapie.

Vertaling: Diane