Bijna de helft van de kinderen met autisme lopen weg of ‘ontvluchten’ veilige plaatsen

Onderzoek door Kennedy Krieger’s Interactive Autisme Network bevond dat autistische kinderen vier keer meer kans hebben om weg te lopen dan hun broers en zussen zonder symptomen.
(Baltimore, MD) – Een nieuw onderzoek, vandaag in het tijdschrift Pediatrics (Epub ahead of print) gepubliceerd, bevond dat van bijna de helft van de kinderen met autisme spectrum stoornissen (ASD) wordt vermeld dat ze weglopen of ontvluchten en meer dan de helft van deze kinderen raakt vermist.

Geleid door onderzoekers van de Interactive Autism Network (IAN), de grootste online Autisme onderzoeksinitiatief van het land en een project van het Instituut Kennedy Krieger, voorziet deze studie in de meest uitgebreide schatting van voorbeelden van weglopers in een Amerikaanse gemeenschap gebaseerd op meer dan 1.200 kinderen met ASD.

“Sinds de lancering van IAN, hebben we van gezinnen van autistische kinderen gehoord dat hun kinderen zichzelf vaak in gevaar brengen door te verdwalen of weg te lopen,” zegt Dr. Paul Law, senior auteur en directeur van het IAN Project bij het Krieger Kennedy Instituut. “Dit zijn de eerste gepubliceerde bevindingen in de VS die voorzien in een schatting van het aantal kinderen met ASD die niet alleen verdwalen of weglopen, maar lang genoeg vermist zijn om echte zorgen te baren.”

Deelnemers aan de studie omvat gezinnen met 1,218 kinderen met ASD en 1,076 van hun broers en zussen zonder ASD, waren aangeworven door middel van een online vragenlijst. De primaire resultaten door onderzoekers gemeten, was de wegloop status beginnend op leeftijd van 4 jaar, wanneer weglopen en zwerven steeds atypische gedragingen zijn. De status van
“Vermissing” was een secundair resultaat; een kind dat wegliep en lang genoeg vermist was om reden te geven tot ongerustheid werd genoteerd als vermist, terwijl degenen die dat niet waren, werden genoteerd als niet-vermist.

De studie bevindingen over het algemeen voorkomen van weglopen, kenmerken gecorreleerd aan weglopen en kwalitatieve maatregelen van familie stress worden hieronder gepresenteerd.

Vertaling Shanti