Beelden van lekkende darmen door inname van tarwe

Deze video is van het internationale team van onderzoekers uit Duitsland, Londen en Harvard en toont witte kleurstof die in de darmen lekt binnen 5 minuten nadat de darmen zijn blootgesteld aan voedsel waarvoor de persoon gevoelig is, in het bijzonder tarwe. Dit is de visual van Intestinal Permeability, de ‘Leaky Gut’.

Dit wordt “confocale endomicroscopie” genoemd, het is een echte geekterm. Het is een camera die in een menselijke buik zit. Je kijkt naar cellen in de darmwand. Wat ze deden, was mensen met een witte dobbelsteen in een ader in het been injecteren waarvan ze wisten dat ze vlak voorbij de darmen het lichaam in gingen.

Dus je ziet deze witte kleurstof hier in de bloedvaten in de cellen. De camera bevindt zich in de buis, in het lumen van de darmen, dus we kijken naar de wanden van de cellen vanuit de buis. Daarna stellen ze deze mensen bloot aan tarwe.

Dit zijn nog steeds opnames van meer dan 5 minuten die na ongeveer een minuut worden afgespeeld. Let op wat er gebeurt. Bekijk de witte kleurstof. Je zult zien hoe de witte kleurstof meer naar het oppervlak van het lumen komt. Er is wat witte verf onderaan rechts onderaan, rechts bovenaan en in het midden van de foto.

Dit is de darmpermeabiliteit voor de omgekeerde darm. Wanneer ze de darm blootstellen aan tarwe, is deze kleurstof binnen 5 minuten in het Lumen.