Vrijwillige brandweerlieden hebben hogere niveaus PFAS

Vrijwillige brandweerlieden – die meer dan 65 procent van de Amerikaanse brandweer uitmaken – hebben volgens een onderzoek van Rutgers hogere niveaus van “forever chemicaliën”, per- en polyfluoralkylsubstanties (PFAS) in hun lichaam dan het grote publiek.

De studie, die werd gepubliceerd in het International Journal of Environmental Research and Public Health, vergeleek de niveaus van negen PFAS-chemicaliën in het bloed van vrijwillige brandweerlieden met niveaus in de algemene bevolking.

Het is de eerste studie om de blootstelling van vrijwillige brandweerlieden aan PFAS te evalueren, dit zijn chemicaliën die zich ophopen in het menselijk lichaam en in het milieu en worden aangetroffen in alledaagse voorwerpen zoals elektronica en vloerbedekking. PFAS zijn in verband gebracht met tal van gezondheidsproblemen die van invloed zijn op brandweerlieden, waaronder hart- en vaatziekten. Toenemend bewijsmateriaal heeft ze in verband gebracht met kanker.

“De belangrijkste doodsoorzaak onder brandweerlieden zijn hartaanvallen. Ze krijgen en sterven ook vaker aan vele soorten kanker dan andere mensen”, zegt hoofdauteur Judith Graber, universitair hoofddocent aan de Rutgers School of Public Health en een faculteitslid bij het Instituut voor Milieu- en Arbeidsgezondheidswetenschappen. “Meer dan 95 procent van de Amerikaanse bevolking heeft deze chemicaliën tot op zekere hoogte in hun lichaam, maar brandweerlieden hebben een verhoogde blootstelling aan PFAS door hun beschermende uitrusting en brandonderdrukkingsschuim en de brandende materialen die ze tegenkomen en die deeltjes vrijgeven, die kunnen worden ingeademd of bezinken. op uitrusting en huid. ”

De studie ondervroeg 135 leden van een vrijwillige brandweer in New Jersey over hun levensstijl en risicofactoren voor kanker en vergeleek sporen van negen PFAS-chemicaliën in hun bloed met de niveaus die werden geregistreerd in de algemene bevolking in de Centers for Disease Control and Prevention’s National Health and Nutrition Onderzoeksenquête, die de gezondheidsstatus van een landelijk representatieve steekproef van 5.000 mensen per jaar volgt. Hoewel er meer dan 4.000 PFAS-chemicaliën zijn, heeft de studie gekeken naar de negen chemicaliën die de CDC het langst heeft gevolgd en die het vaakst worden gezien in de algemene bevolking.

De onderzoekers ontdekten dat de niveaus van twee van de bestudeerde chemicaliën – perfluordodecaanzuur (PFDoA) en perfluordecaanzuur (PFDA) – hoger waren bij vrijwillige brandweerlieden. “We vonden met name PFDoA-niveaus bij 80 procent van de brandweerlieden, maar weinig bij het grote publiek”, zei Graber.

Hogere chemische niveaus werden ook in verband gebracht met het aantal jaren brandbestrijding; de gemiddelde deelnemer had 20 jaar ervaring. Omdat ze altijd oproepbaar zijn, kunnen vrijwillige brandweerlieden mogelijk meer jaren aan brandbestrijding gerelateerde blootstellingen opbouwen dan hun tegenhangers in de loopbaan, zei Graber.

“Het grootste risico van een brandweerman is bescherming tegen het vuur. De chemicaliën die worden gebruikt in brandblusschuim en de beschermende kleding die brandweerlieden gebruiken, kwamen 40 jaar geleden naar buiten toen mensen dachten dat ze veilig waren, en ze werken goed voor waarvoor ze bedoeld zijn. doen, ‘zei Graber. “Verder onderzoek is nodig om de bronnen van deze chemicaliën beter te begrijpen en om effectief schuim en beschermende kleding te ontwerpen die deze chemicaliën niet gebruiken.”