Voedselgewoonten worden beïnvloed door ervaringen tijdens de kindertijd

Er is een wijdverbreide perceptie dat de eetgewoonten die we tijdens de kindertijd opdoen bij ons blijven tot de volwassenheid en bestand zijn tegen veranderingem. Studies tonen echter aan dat ze kunnen veranderen.

Dr. John McKenzie en Dr. David Watts, onderzoekers van het Rowett Institute van de Universiteit van Aberdeen, onderzochten deze tegenstrijdigheid en waarom deze veranderingen kunnen voorkomen in een kwalitatief onderzoek dat onlangs werd gepubliceerd in Food, Culture & Society.

De resultaten gaven aan dat eetpatronen die in de kindertijd zijn verworven, het hele leven ons gedrag kunnen beïnvloeden en waarschijnlijk bestand zijn tegen pogingen van anderen om ze te veranderen. Eetpatronen kunnen echter eerder veranderen als de impuls binnen het individu ontstaat. Revisies worden eerder geïnformeerd door voedingsrichtlijnen wanneer mensen hun eetgewoonten als problematisch beschouwen.

Onze bevindingen, gebaseerd op één-op-één interviews met vrijwilligers, bieden verder inzicht in de tegenstrijdige opvattingen die we onderzoeken en helpen verklaren waarom veranderingen in eetpatronen optreden. ”

Dr. McKenzie legde uit: “Onze bevindingen, gebaseerd op één-op-één interviews met vrijwilligers, bieden verder inzicht in de tegenstrijdige opvattingen die we onderzoeken en helpen verklaren waarom veranderingen in eetpatronen optreden en wanneer deze veranderingen waarschijnlijk worden geïnformeerd door voedingsrichtlijnen .”

Dr. Watts voegde eraan toe: “De resultaten van dit onderzoek zullen informatie opleveren over hoe de gezondheid van de voeding van mensen kan worden verbeterd door zich te richten op individuen in bepaalde stadia van hun leven, wanneer ze meer openstaan ​​voor de suggestie om hun eetgewoonten te veranderen.”

Het onderzoek werd gefinancierd door de Schotse regering via haar Strategisch Onderzoeksprogramma 2011-16.

Persbericht Universiteit van Aberdeen