Video – Hoe uv-licht kan helpen bij tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen

Mijn naam is Shaun Hall en ik ben een stafwetenschapper en werk chemie bij SNOLAB. Ik ben vereerd om deel uit te maken van een project om het UV-gebaseerde sterilisatiesysteem voor het hergebruik van PBM’s te ontwikkelen. We hebben geprobeerd het systeem te ontwikkelen met volledig opgeslagen waterapparatuur, in feite zware plastic bakken en metalen tape, universele UVC-lampen die worden gebruikt voor het decontamineren van water en al het andere.

Het idee was dat deze dingen in geval van dringende nood goedkoop en relatief gemakkelijk in elkaar konden worden gezet en dat we veel informatie zouden hebben over de doseringstijd en hoe lang het duurt voordat de blootstelling de vereiste dosis bereikt om te doden. alles.

Het regenereren van deze maskers is echt het laatste wat we willen dat iemand doet, maar als de voorraad verse maskers opdroogt, hebben gedecontamineerde maskers natuurlijk de voorkeur boven hergebruik. N95-maskers zijn geweldige dingen.

Ze zijn gemaakt van elektrostatisch geladen materialen, zeer dicht gelaagd, en we moeten veel testen doen om er zeker van te zijn dat er geen schaduw is, dat elk onderdeel van het masker de juiste dosering krijgt en dat geen enkel gezicht meer krijgt dan de andere. Maar dat is eigenlijk het doel van dit project: een snelle, betrouwbare, herhaalbare levering van een specifieke dosis ultraviolette straling naar alle punten van een masker, elke keer weer.