Vereniging Amerikaanse artsen en chirurgen steunt piloten tegen United Airlines

Donderdag heeft de Association of American Physicians and Surgeons (AAPS) haar amicus-briefing ingediend bij het Amerikaanse Hof van Beroep voor het Vijfde Circuit in de rechtszaak tegen United Airlines over haar Covid-vaccinmandaat. United zette piloten en stewardessen die religieuze vrijstellingen van het Covid-vaccin hadden verkregen uit hun functie, en werknemers spanden een rechtszaak aan in Sambrano v. United Airlines.

United verloor zijn beroep en diende op 10 maart een ongebruikelijke motie in om de mening van het panel in te trekken. Op dezelfde dag kondigde United abrupt aan dat het de werknemers met religieuze vrijstellingen zal toestaan ​​​​om weer aan het werk te gaan, en zegt dat deze rechtszaak betwistbaar is.

AAPS General Counsel Andrew Schlafly schreef in deze amicus brief dat “vaccinatiemandaten een alarmerende toegangspoort zijn” om een ​​politieke agenda te bevorderen die het ontkennen van de vrijheid om iemands religie te praktiseren omvat, het schenden van ouderlijke rechten, het schenden van de patiënt-arts-relatie en het beperken van de mogelijkheid om de kost verdienen.

AAPS verzocht het Fifth Circuit om zijn uitstekende mening aan de kant van de werknemers volledig te publiceren, in plaats van het in het geheugengat te laten vallen.

“In wezen boekte United een ticket op deze vlucht naar tirannie, al dan niet opzettelijk”, stelt de amicus-brief van AAPS. “Gelukkig landde de vlucht van United voor zijn noodlottige bestemming.”

“Door zijn standpunt in deze zaak abrupt om te keren, heeft United het equivalent van een U-bocht op de landingsbaan gedaan en dit Hof zou een gezonde scepsis moeten hebben over de verklaring vanuit zijn cockpit”, stelt Andrew Schlafly in deze aanvraag. “Gaan we opstijgen of landen?” hij vraagt ​​retorisch naar United dat vreemd genoeg probeert de mening van een beroepspanel te wissen, terwijl het ook probeert het door de volledige rechtbank te laten heroverwegen.

De Association of American Physicians and Surgeons (AAPS) is een landelijke organisatie die sinds 1943 artsen in alle specialismen vertegenwoordigt. Haar motto is omnia pro aegroto (alles voor de patiënt).