Studie vindt een snellere, grotere verspreiding van COVID-19 in huishoudens

COVID-19 verspreidt zich sneller en breder door Amerikaanse huishoudens dan eerder werd gerapporteerd, volgens nieuw voorlopig onderzoek van een multicenter onderzoek onder leiding van onderzoekers van het Vanderbilt University Medical Center en gepubliceerd in MMWR, een wekelijks rapport van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) .

De studie, geleid door Carlos G. Grijalva, MD, MPH, universitair hoofddocent Gezondheidsbeleid, en H. Keipp Talbot, MD, MPH, universitair hoofddocent Geneeskunde, ontdekte dat 51% van de anderen die in huis woonden met iemand die positief was want COVID-19 raakte ook besmet.

“We hebben vastgesteld dat, nadat een eerste lid van het huishouden ziek werd, er snel verschillende infecties in het huishouden werden ontdekt”, zei Grijalva. “Die infecties kwamen snel voor, of het eerste zieke lid van het huishouden nu een kind of een volwassene was.”

Uit de studie bleek dat ten minste 75% van de secundaire huishoudelijke infecties optraden binnen vijf dagen nadat de eerste persoon in het huishouden symptomen had.

“Dit voorlopige onderzoek is het eerste dat Amerikaanse huishoudens op de voet volgt door middel van systematische dagelijkse beoordelingen en bestudeert de overdracht van coronavirus tussen groepen die samen onder één dak leven”, zei Talbot. “Andere soortgelijke onderzoeken zijn meestal in het buitenland uitgevoerd, en andere hebben schattingen gemaakt van de overdracht van huishoudens met behulp van contactgegevens voor het traceren van gegevens.”

Vergelijkbare onderzoeken in de VS, Europa en Azië hebben gemeld dat 30% of minder van de gezinsleden ook besmet raakte.

De voorlopige bevindingen van dit lopende onderzoek zijn verzameld bij huishoudens in Nashville, Tennessee en Marshfield, Wisconsin.

Een van de bevindingen van de studie is dat minder dan de helft van de gezinsleden symptomen ervoer toen ze voor het eerst positief testten, en velen rapporteerden geen symptomen gedurende de 7-daagse dagelijkse follow-upperiode.

De studieresultaten onderstrepen het potentieel voor overdracht door symptomatisch of asymptomatisch contact met gezinsleden en het belang van quarantaine, zei Grijlava. Personen die zich bewust zijn van recent nauw contact met een besmette persoon, zoals leden van het huishouden, dienen thuis in quarantaine te gaan en te controleren op de ontwikkeling van symptomen.

Naarmate de winter nadert en mensen meer tijd binnenshuis gaan doorbrengen, zal het belangrijk zijn om zich thuis voor te bereiden op mogelijke infecties.

“Bij gebrek aan een efficiënte aanpak voor het identificeren van infecties zonder rekening te houden met symptomen, suggereren deze bevindingen dat onmiddellijke goedkeuring van isolatiemaatregelen zodra iemand zich ziek voelt, de kans op overdracht door het huishouden zou kunnen verminderen”, concludeerden de auteurs.

Links

http://www.mc.vanderbilt.edu/npa

https://www.vumc.org/health-policy/person/carlos-grijalva-md-mph