Relatie depressie en angst van moeders en ongezond voedingspatroon kinderen

Symptomen van depressie of angst kunnen de manier beïnvloeden waarop moeders hun kinderen voeden en kunnen bijdragen aan jongeren die ongezonde eetgewoonten ontwikkelen, blijkt uit een nieuwe studie. Vrouwen die psychische problemen ervoeren, zelfs op lage niveaus, bleken meer controlerende of niet-reagerende voedingsmethoden te gebruiken met hun kinderen.

Psycholoog Dr Emma Haycraft zei dat het gebruik van controlerende voedingsmethoden de interne regulatie van kinderen kan verstoren. Dit kan ertoe bijdragen dat jongeren weigeren te eten – wat betekent dat ze dan misschien maar een beperkt aantal voedingsmiddelen eten – of dat ze te veel eten – wat kan leiden tot overgewicht of obesitas.Ze zei: “Stress en angst zijn heel reëel voor ouders en ondanks goede bedoelingen kan de druk om een ​​kind aan te moedigen om elke dag een gezond, uitgebalanceerd dieet te eten, overweldigend zijn.

“Als je gestrest of angstig bent, is de kans groter dat je toegeeft aan de vraag van een kind naar ongezond voedsel.

“Als alternatief vindt u voeding misschien een uitdaging en voelt u de behoefte zich terug te trekken uit de situatie.”

Uit het onderzoek bleek dat wanneer moeders symptomen van angst of depressie ervoeren, ze minder waarschijnlijk een goed rolmodel waren en gezond voedsel voor hun kind aten. Ze hadden ook minder kans om te volgen of bij te houden wat hun kind eet.

Zowel rolmodellering als gepaste hoeveelheden monitoring zijn gerelateerd aan gezond eten van kinderen en gewicht en het kan zijn dat moeders die zelfs milde tot lage niveaus van angst of depressie ervaren, dit voedingsgedrag misschien niet gebruiken met hun kinderen.

De vroege jaren staan ​​erom bekend dat ze belangrijk zijn voor het vormgeven van de voedselvoorkeuren van kinderen en dus kunnen deze interacties rond eten en maaltijden belangrijke gevolgen op langere termijn voor kinderen hebben.

Dr. Haycraft zei: “Het helpen van kinderen om goed te eten is een doel voor veel ouders en daarom zijn deze bevindingen belangrijk omdat ze suggereren dat sommige moeders, die een slecht humeur of angstgevoelens hebben, het misschien moeilijker vinden om sommige voedingsmethoden te gebruiken die we weten dat het kan helpen bij het bevorderen van gezonde eetgewoonten bij kinderen. “Dit bewijs biedt meer informatie om de ontwikkeling van op maat gemaakte gezinsinterventies te informeren en is waarschijnlijk gunstig voor professionals, onderzoekers, beleidsmakers en artsen die met gezinnen werken om gebieden aan te wijzen die zich richten op de verbetering van de interactie tussen zorgverlener en kind rond eten en eten. en om inspanningen voor de preventie van obesitas bij kinderen te ondersteunen. “

Bron: Loughborough university