Producenten van e-sigaretten blijven jagen op de jeugd

CDC-gegevens tonen aan dat producenten van e-sigaretten blijven jagen op de jeugd – en het beleid van de FDA laat ze toe

Vandaag heeft de CDC gegevens vrijgegeven van de National Youth Tobacco Survey, waaruit blijkt dat in 2020 20 procent van de middelbare scholieren en bijna 5 procent van de middelbare scholieren e-sigaretten gebruikten. Het meest zorgwekkende is dat uit de gegevens blijkt dat onder jeugdige gebruikers van e-sigaretten, 38,9 procent van de middelbare scholieren en 20 procent van de middelbare scholieren aangaven dat ze de afgelopen 30 dagen 20 of meer e-sigaretten hadden gebruikt; 22,5 procent van de middelbare schoolgebruikers en 9,4 procent van de middelbare schoolgebruikers meldde dagelijks gebruik.

“Apologeten uit de industrie zullen wijzen op de kleine daling van het gebruik van e-sigaretten onder jongeren tussen 2019 en 2020, maar als arts die patiënten met longaandoeningen behandelt, ben ik bezorgd over het hoge niveau van dagelijks gebruik door kinderen. Niet alleen kan het dagelijkse gebruik van e-sigaretten tegenwoordig tot ernstige ziekten bij kinderen leiden, het is ook waarschijnlijk dat ze als volwassenen een longziekte krijgen. Die gegevens tonen aan dat de passieve benadering van de FDA van regulering van e-sigaretten deze kinderen klaarstoomt voor een leven vol ziekte en verslaving ”, aldus Hasmeena Kathuria, MD, vice-voorzitter van het ATS Tobacco Action Committee.

De gegevens wijzen op het voortdurende falen van de FDA om e-sigaretten uit handen van kinderen te houden.

“Laten we in gedachten houden dat kinderen het slachtoffer zijn van deze gegevens en dat de e-sigarettenindustrie de slechterik is”, zegt Michelle Eakin, PhD, voorzitter van het ATS Tobacco Action Committee. “Het betreffende niveau van het gebruik van e-sigaretten door jongeren is een direct gevolg van het falen van de FDA om e-sigaretten te reguleren. Zelfs de weinige acties die de FDA heeft ondernomen, waren zo traag en vol mazen in de wet dat e-sigarettenfabrikanten gearomatiseerde producten blijven maken en verkopen, ondanks een vermeend verbod op smaakstoffen. De 1000 procent toename van het gebruik door jongeren van gearomatiseerde wegwerp-e-sigaretten laat zien hoe ondoeltreffend de huidige smaakbeperkingen van de FDA zijn. ”

“Totdat de FDA smaken in alle tabaksproducten verbiedt, zullen ze onze kinderen in gevaar blijven brengen”, zegt Ilona Jaspers, PhD, lid van het ATS Tobacco Action Committee. “Geen enkel kind wil spuitbussen met tabakssmaak inademen. Het zijn de smaken die kinderen verleiden om e-sigaretten te proberen. Het zijn de smaken die kinderen op weg helpen naar ziekte en verslaving. ”

“Wat niet wordt behandeld in de aankondiging van vandaag, is dat artsen zeer weinig hulpmiddelen hebben om kinderen te behandelen die verslaafd zijn aan e-sigaretten. Er zijn geen door de FDA goedgekeurde producten voor het stoppen met nicotine voor jongeren en het is niet aangetoond dat FDA-stopproducten voor volwassenen die worden gebruikt voor jongeren, effectief zijn ”, aldus Dr. Eakin.

De ATS is van mening dat het absoluut noodzakelijk is voor de FDA om een ​​volledig verbod op aroma’s uit te vaardigen, inclusief menthol op tabaksproducten zoals zojuist in Californië, en om te investeren in het identificeren van effectieve behandelingen voor nicotine-stopzetting.

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/69/wr/pdfs/mm6937e1-H.pdf

https://www.cdc.gov/tobacco/data_statistics/surveys/nyts/index.htm