Populaire elektronische sigaretten geven nicotine effectiever af dan andere

Als het gaat om de toevoer van nicotine, zijn niet alle elektronische sigaretten gelijk, volgens onderzoekers van Penn State. Nieuw onderzoek aan het Penn State College of Medicine laat zien dat JUUL, een populaire elektronische sigaret, sneller meer nicotine kan afgeven dan de meeste andere soorten onderzochte elektronische sigaretten.

Jessica Yingst, hoofdauteur en onderzoeker aan het College of Medicine, zei dat eerdere studies van andere elektronische sigaretten met hoge concentraties vloeibare nicotine onthulden dat velen zeer weinig nicotine leverden voor de gebruiker. De onderzoekers profileerden de afgifte van nicotine van JUUL, waarvan bekend is dat het een hoge concentratie aan nicotine heeft.

“De JUUL-gebruikers die we hebben bestudeerd, vertoonden nicotineconcentraties in het bloed drie keer zo hoog als bij de meeste gebruikers van e-sigaretten,” zei Yingst.” De afgifte van nicotine van JUUL lijkt hier sterk op die van sigaretten. ”

De onderzoekers publiceerden hun bevindingen (15 november) in JAMA Open Netwerk. Zes gewone JUUL-gebruikers werden gevraagd om elke 20 seconden op hun apparaat te puffen gedurende tien minuten voor in totaal 30 trekjes. Bloed werd verzameld met tussenpozen tijdens en na het vapen. De onderzoekers gebruikten vloeistof chromatografie en massaspectrometrie om de hoeveelheid nicotine in het bloed te bepalen op elk tijdstip.

Onderzoekers vroegen de deelnemers ook om hun stopsymptomen te beoordelen en andere subjectieve effecten zoals verlangen en angst beide voor en na het vapen. De deelnemers voltooiden ook de Penn State Electronic Cigarette Dependence Index – een vragenlijst ontworpen om verslaving aan elektronische sigaretten te meten. JUUL-gebruikers die de enquête van zelf gerapporteerde hogere nicotineverslaving invulden werden vergeleken met meer dan 3.000 ervaren langdurige gebruikers van andere elektronische sigaretten. Jonathan Foulds, co-auteur van de studie en professor in openbare gezondheidswetenschappen, zei dat de resultaten verkregen uit deze studie met JUUL verschilt van eerdere bevindingen dat e-sigaretten minder verslavend waren dan gewone sigaretten.

“In eerdere studies hebben we vastgesteld dat gebruikers van e-sigaretten minder verslaafd waren dan sigarettenrokers,” zei Foulds.” Echter, de hoge nicotinelevering van het product en de scores in deze studie suggereren dat JUUL waarschijnlijk zo verslavend is als sigaretten. ” Volgens de onderzoekers is het hoog verslavingspotentieel van e-sigaretten een belangrijke reden waarom niet-rokers ze niet zouden moeten proberen

– maar ze kunnen rokers een manier bieden om over te schakelen naar een minder schadelijke vorm van nicotineconsumptie. “In eerder werk hebben we de door JUUL geleverde lagere niveaus van sommige schadelijke chemicaliën dan sigaretten en zelfs enkele andere e-sigaretten vastgesteld,” zei John Richie, co-auteur van de studie en hoogleraar volksgezondheidswetenschappen aan het College of Medicine.

Foulds waarschuwde dat producten zoals JUUL een dilemma vormen voor publieke gezondheidsexperts.

“Dit type product is waarschijnlijk verslavend en aantrekkelijk voor tieners,” zei Foulds.” Maar de kwaliteiten die het product verslavend maken kan volwassen rokers helpen over te stappen naar een veel minder schadelijke vorm van nicotineconsumptie.”

Vertaling: Andre Teirlinck