Peter Breggin – Stop het psychiatrische misbruik van kinderen

Deze week interviewen we op MIA Radio Drs. Peter Breggin en Michael Cornwall hun nieuwe initiatief, Stop the Psychiatric Abuse of Children (SPAC!).

Peter Breggin, MD is een door Harvard opgeleide psychiater en een voormalig consultant bij het National Institute of Mental Health die ‘The Conscience of Psychiatry’ wordt genoemd. Decennia lang heeft hij succesvolle inspanningen geleverd om het veld te hervormen, inclusief het stoppen van lobotomie en psychochirurgie. Hij heeft getuigd voor de FDA en het Congres, was een getuige-expert in veel rechtszaken waarbij de farmaceutische industrie betrokken was en verscheen op onder andere Oprah en 60 minuten.

Dr. Breggin blijft kritiek leveren op psychiatrische geneesmiddelen en “elektroconvulsietherapie” en bevordert meer zorgzame, empathische en effectieve therapieën. Daartoe richtte hij samen met zijn vrouw Ginger het Centre for the Study of Empathic Therapy, Education and Living op. Hij is de auteur van meer dan 20 boeken, meest recent Schuld, Schaamte en Angst: Inzicht in en het overwinnen van negatieve emoties. Dr. Breggin onderhoudt een privépraktijk in Ithaca, New York, waar hij volwassenen, koppels en gezinnen met kinderen behandelt.