Pesticiden in landbouw VS veroorzaken luchtwegproblemen

Pesticiden die in de Amerikaanse landbouw worden gebruikt, kunnen de gezondheid van de luchtwegen beïnvloeden.

Honderdduizenden landarbeiders in de Verenigde Staten komen routinematig pesticiden tegen tijdens het werk.Enkele van de meest gebruikte pesticiden in de Verenigde Staten brengen ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee, variërend van het veroorzaken van beroepsastma en irritatie van de luchtwegen tot de dood.

Epidemiologische studies, waaronder een langetermijnstudie van meer dan 80.000 goedgekeurde pesticidenapplicatoren uitgevoerd door de National Institutes of Health, hebben verbanden gevonden tussen pesticiden en ademhalingsproblemen, variërend van acute symptomen zoals droge keel, ademhalingsmoeilijkheden, pijn op de borst, hoesten en piepende ademhaling aan chronische aandoeningen zoals verminderde longfunctie, beroepsastma, chronische obstructieve longziekte en longkanker.

Een andere studie van het National Institute for Occupational Safety and Health wees uit dat landarbeiders een significant verhoogde mortaliteit hadden voor een aantal aandoeningen van de luchtwegen, waaronder overgevoeligheidspneumonitis (ook bekend als ‘boerenlong’), astma, bronchitis en longontsteking.

Maskers kunnen van vitaal belang zijn om het risico te minimaliseren. Het huidige tekort aan maskers komt bovenop andere risico’s die verband houden met de huidige gezondheidsnoodsituatie. Zo hebben landarbeiders vaak reeds bestaande aandoeningen, zoals aandoeningen van de luchtwegen, die risicofactoren zijn voor coronavirus. Velen wonen en werken in drukke omstandigheden en hebben moeite om medische zorg te krijgen.

Link