Ontstekingsremmend dieet vermindert lage rugpijn bij volwassenen

Het eten van een meer pro-inflammatoir dieet werd geassocieerd met een hogere incidentie van lage rugpijn, volgens een nieuwe studie die deze week werd gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de Association of Academic Physiatrists.

Lage rugpijn is wereldwijd een veel voorkomende en vaak chronische aandoening en de belangrijkste oorzaak van handicaps. De mechanismen voor het ontwikkelen van lage rugpijn zijn nog onduidelijk. Zou systemische ontsteking de belangrijkste factor kunnen zijn die bij sommige volwassenen bijdraagt, en welke rol speelt hun algehele dieet?

“Deze studie werd uitgevoerd als reactie op het groeiende aantal onderzoeken dat wijst op systemische ontsteking als de belangrijkste oorzaak van een verscheidenheid aan chronische ziekten, waaronder lage rugpijn”, zegt Valerio Tonelli Enrico, PT, MSCE, onderzoeksassistent. en doctoraatsstudent aan de Universiteit van Pittsburgh.

“Het is relevant om te weten dat pro-inflammatoire diëten gepaard kunnen gaan met pijnlijke aandoeningen, omdat dat de weg zou kunnen effenen voor nieuwe benaderingen van voedingsinterventie. Traditioneel werd voeding meestal alleen gezien als een middel om af te vallen, maar het potentieel ervan kan veel verder reiken. ”

Onderzoekers gebruikten de Dietary Inflammatory Index (DII), een score die de neiging van een bepaald dieet beoordeelt om ontstekingen te veroorzaken, om voedings- en gezondheidsgegevens te onderzoeken op een steekproef van 3.966 Amerikaanse volwassenen, genomen uit 2003-2004 National Health and Nutrition Examination (NHANES) enquêtedatabase van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC). De onderzoekers analyseerden eenvoudige, bivariate associaties tussen de DII-scores van de patiënten, de incidentie van lage rugpijn en andere covariaten.

Ze ontdekten dat hogere DII-scores significant geassocieerd waren met prevalentie van lage rugpijn: het eten van een meer pro-inflammatoir dieet was nog steeds significant geassocieerd met het ontwikkelen van lage rugpijn wanneer de gegevens werden gecorrigeerd voor geslacht, fysieke activiteit, gezondheidstoestand en gezinsinkomen.

“Voor patiënten is het idee om iemands voedselinname om te zetten in een interventie die kan helpen bij het omgaan met pijn, zowel eenvoudig als empowerment. Omdat we allemaal afhankelijk zijn van voedsel en het meerdere keren per dag consumeren, is het fascinerend om te weten dat het aanpassen van deze inname kan helpen om ontstekingen en pijn te verminderen, ”aldus Tonelli Enrico.

“Evenzo heeft deze bevinding ook positieve gevolgen voor artsen. Het opent de deuren naar een complementaire interventie die drugsvrij is en dus geen bijwerkingen heeft. Bovendien is aangetoond dat een ontstekingsremmend dieet een scala aan gezondheidsgerelateerde resultaten helpt, door een verscheidenheid aan chronische ziekten te voorkomen die onze samenleving teisteren. Onze studie plaatst voeding in de klinische benadering van chronische lage-rugpijn in de schijnwerpers, roept artsen op voor een grondiger screening van voedselconsumptie en opent het potentieel voor vruchtbare multidisciplinaire samenwerking die cruciaal is voor het aanpakken van complexe pijnsyndromen. Het opent ook de deur voor artsen om een ​​open dialoog te voeren met hun patiënten over de belangrijke rol van voeding en gezondheid, wat een cruciale stap is, niet alleen op weg naar herstel, maar ook naar preventie. ”