Onderzoek naar medicatie op basis van complexe, plantaardige verbindingen

Onderzoekers van de Universiteit van Toronto schijnen hun licht op medicinale planten zoals cannabis, Pacifische taxus en een dodelijke en maken zo de weg vrij voor toekomstig onderzoek naar de meest veelbelovende plantaardige medicijnen.

In het bijzonder bestuderen onderzoekers in het lab van Michael Phillips, een universitair docent in U van de afdeling biologie van T Mississauga, chemicaliën die bekend staan ​​als terpenoïden. Natuurlijk geproduceerd door planten, kunnen terpenoïden een plant helpen bestuivers aan te trekken of zelfs insectenaanvallen af ​​te schrikken.

Mensen komen elke dag plantterpenoïden tegen – een vleugje pijnboom van een kerstboom of de tinteling van munt van tandpasta – en de natuurlijke verbindingen kunnen ook belangrijke therapeutische toepassingen voor de menselijke gezondheid bieden. Cannabinoïden die door cannabisplanten worden geproduceerd, kunnen bijvoorbeeld verlichting bieden bij chronische pijn, terwijl paclitaxel uit de Pacifische taxus wordt gebruikt in chemotherapie om te voorkomen dat kankercellen zich delen.

Met honderdduizenden terpenoïden om uit te kiezen, zochten de U van T Mississauga-onderzoekers een manier om onderzoek te verzamelen naar terpenoïden die specifiek in geneeskunde en medisch onderzoek worden gebruikt. Hun werk is gepubliceerd in het tijdschrift Molecules.

“Dit literatuuroverzicht is een educatief hulpmiddel dat aantoont dat er enkele zeer interessante en medisch actieve terpenoïde producten zijn”, zegt Matthew Bergman, een promovendus en hoofdauteur van de studie.

“Het brengt de legitieme verbindingen aan het licht die aanwezig zijn in en gemaakt worden door planten en kijkt in grote lijnen naar verschillende klassen terpenoïden die van medische waarde zijn.”

“Het idee dat de meeste van onze medicijnen uit planten komen, is niet nieuw, maar door dit onderzoek op de voorgrond te plaatsen, is het beter toegankelijk voor studenten, andere onderzoekers en het grote publiek”, voegt Phillips toe, die mede-auteur van de studie was. masterstudent Benjamin Davis. “Ons artikel geeft een overzicht van de meest recente ontwikkelingen, en wat wij beschouwen als een van de meest veelbelovende en bewezen plantaardige geneesmiddelen in de terpenoïde families.

Link

Bron: University of Toronto