Onderzoek VS om niet-gedetecteerde gevallen corona te kwantificeren

Een nieuwe studie is begonnen met het werven bij de National Institutes of Health in Bethesda, Maryland, om te bepalen hoeveel volwassenen in de Verenigde Staten zonder bevestigde voorgeschiedenis van infectie met SARS-CoV-2, het virus dat coronavirusziekte 2019 veroorzaakt (COVID-19 ), hebben antilichamen tegen het virus. De aanwezigheid van antilichamen in het bloed duidt op een eerdere infectie.

In deze “serosurvey” zullen onderzoekers bloedmonsters van maar liefst 10.000 vrijwilligers verzamelen en analyseren om kritieke gegevens te verschaffen voor epidemiologische modellen. De resultaten zullen helpen te verhelderen in hoeverre het nieuwe coronavirus zich onopgemerkt in de Verenigde Staten heeft verspreid en inzicht te verschaffen in welke gemeenschappen en populaties het meest worden getroffen.

De studie zal worden uitgevoerd door onderzoekers van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) en het National Institute of Biomedical Imaging and Bioengineering (NIBIB), met aanvullende ondersteuning van het National Center for Advancing Translational Sciences (NCATS) en de National Cancer Institute (NCI), alle onderdelen van NIH.

“Deze studie zal ons een duidelijker beeld geven van de ware omvang van de COVID-19-pandemie in de Verenigde Staten door ons te vertellen hoeveel mensen in verschillende gemeenschappen besmet zijn geraakt zonder dat ze het wisten, omdat ze een zeer milde ziekte zonder papieren hadden of geen toegang tot testen terwijl ze ziek waren, ‘zei Anthony S. Fauci, MD, NIAID-directeur. “Deze cruciale gegevens zullen ons helpen de impact van onze inspanningen op het gebied van de volksgezondheid nu te meten en ons COVID-19-antwoord vooruit te helpen.”

Onderzoekers zullen de bloedmonsters van deelnemers testen op de aanwezigheid van SARS-CoV-2-antilichamen, eiwitten die het immuunsysteem produceert om een ​​specifiek infectieus agens te bestrijden. Een positief testresultaat duidt op eerdere infectie. Tot op heden is de rapportage van Amerikaanse gevallen van COVID-19 voornamelijk gebaseerd op moleculaire tests die de aanwezigheid van het virus in de luchtwegen van een persoon bepalen met behulp van een niet-invasief wattenstaafje. Hoewel deze tests op wattenstaafjes snel en effectief actieve infectie identificeren, bepalen ze niet of een persoon eerder met SARS-CoV-2 was geïnfecteerd en hersteld.

“Een antilichaamtest kijkt terug in de geschiedenis van het immuunsysteem met een achteruitkijkspiegel”, zegt Matthew J. Memoli, M.D., MS, hoofdonderzoeker van de studie en directeur van NIAID’s Laboratory of Infectious Diseases Clinical Studies Unit. “Door het bloed van een persoon te analyseren, kunnen we bepalen of die persoon eerder SARS-CoV-2 is tegengekomen.”

Onderzoekers zullen bloedmonsters analyseren op twee soorten antilichamen, anti-SARS-CoV-2 S-eiwit IgG en IgM, met behulp van een ELISA (enzymgebonden immunosorbentassay) ontwikkeld door onderzoekers van NIAID en NIBIB. In bloedmonsters die antilichamen tegen SARS-CoV-2 bevatten, kunnen onderzoekers aanvullende tests uitvoeren om de immuunreacties van de vrijwilligers op het virus te evalueren. Deze gegevens kunnen inzicht geven waarom deze gevallen minder ernstig waren dan die welke tot ziekenhuisopname leidden.