Mensen met type 1 diabetes worstelen nog steeds met bloedsuikercontrole

Onderzoekers ontdekken dat sommige CGM-alarminstellingen eerder kunnen helpen bij het identificeren van gevaarlijke bloedsuikerspiegels

Sommige continue glucosemonitoring (CGM) alarmfuncties en instellingen kunnen een betere bloedsuikerspiegel bereiken voor mensen met type 1 diabetes, volgens een studie gepubliceerd in het Journal of the Endocrine Society.

De meest gebruikelijke manier om de bloedsuikerspiegel te controleren, is de vingerprikmethode. Deze test wordt 1-6 keer per dag uitgevoerd en is voor de meeste mensen moeilijk. Met behulp van een CGM kunnen patiënten de bloedsuikerspiegel automatisch controleren, zelfs terwijl ze slapen. Deze frequente monitoring kan leiden tot betere resultaten bij het omgaan met diabetes, maar patiënten met type 1 staan ​​nog steeds voor uitdagingen om dagelijks hoge en lage bloeddruk te vermijden.

“Het beheersen van diabetes type 1 is een constante strijd tussen hoge en lage bloedsuikerspiegel, en veel patiënten die CGM’s gebruiken, blijven worstelen om een ​​evenwicht te vinden,” zei de corresponderende auteur, Yu Kuei Lin, MD, van de University of Michigan Medical School in Ann Arbor, Mich. “Onze studie toonde pionierend aan dat sommige CGM-alarmfuncties en -instellingen een betere bloedsuikerspiegel kunnen opleveren voor patiënten met type 1 diabetes.”

In deze studie onderzochten onderzoekers gegevens van 95 patiënten met diabetes type 1 om de associaties tussen CGM-alarminstellingen en bloedsuikerspiegels beter te begrijpen. Ze ontdekten dat verschillende CGM-bloedsuikerdrempels voor hoge en lage bloedsuikeralarmen werden geassocieerd met verschillende hypo / hyperglycemische uitkomsten en suggereren dat aanpassingen van deze drempels kunnen leiden tot een beter beheer van hypo- en hyperglykemie.

“Eenvoudige aanpassingen aan de CGM-alarminstellingen kunnen patiënten vroegtijdig informeren over hoge of lage bloedsuikergebeurtenissen, zodat ze tijd kunnen besteden aan behandelingen wanneer dat nodig is,” zei Lin.

Andere auteurs van de studie omvatten: Owen Chan, Anu Sharma, Simon J. Fisher, Michael W. Varner, Man Hung van de University of Utah School of Medicine in Salt Lake City, Utah; en Danielle Groat, Ramkiran Gouripeddi en Julio C. Facelli van de Universiteit van Utah in Salt Lake City.

De studie ontving financiële steun van het NIDDK / Washington School of Medicine Diabetes Research Center, het University of Utah Diabetes and Metabolism Research Center, het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases (NIDDK) en het National Center for Advancing Translational Sciences.

De studie “Alarminstellingen van continue glucosemonitoringsystemen en associaties met glucose-uitkomsten bij diabetes type 1” is online gepubliceerd in het open-access tijdschrift.