Leven zonder diabetes – nieuw boek van baanbrekende onderzoeker

Eén van ‘s werelds toonaangevende experts die revolutionaire wetenschap hebben ontwikkeld die aantoont dat diabetes type 2 een omkeerbare aandoening is, heeft zijn nieuwe boek gelanceerd.

Geschreven door professor Roy Taylor van Newcastle University, het boek “Leven zonder diabetes – De definitieve gids voor het begrijpen en omkeren van uw type 2 diabetes”, legt uit hoe type 2 diabetes eeuwenlang werd beschouwd als een ongeneeslijke, levenslange aandoening. Erger nog, het leek onvermijdelijk progressief te zijn – maar dit is niet langer het geval.

In 2006 vond hij uiteindelijk het ontbrekende stuk van de puzzel die verklaarde dat het eigenlijk een omkeerbare toestand was. Met zijn team van onderzoekers aan de Universiteit van Newcastle lanceerde professor Taylor een reeks studies die leidden tot een opmerkelijke proef die in 2019 bevestigde dat eenvoudig advies over voeding blijvende remissie kon veroorzaken.

In dit boek brengt professor Taylor alle kennis en ervaring mee van vier decennia behandeling van mensen met diabetes. Hij legt precies uit wat er in het lichaam gebeurt naarmate diabetes type 2 zich ontwikkelt en laat zien hoe je een vol en gezond leven kunt leiden.

Het bevat een inleiding door de beroemde arts professor Sir George Alberti, die emeritus hoogleraar is aan de Universiteit van Newcastle. Er is ook een voorwoord van Hairy Biker, Dave Myers, die uitlegt: “Toen ik Roy in 2012 ontmoette, had ik diabetes type 2 – en hij liet me een andere manier zien. Nu zijn mijn bloedsuikers normaal en mijn diabetes is verleden tijd. ‘

https://www.ncl.ac.uk/magres/research/diabetes/reversal/#publicinformation

Alle opbrengsten van het boek worden geschonken door professor Taylor aan Diabetes UK, een vooraanstaand goed doel dat zich richt op het aanpakken van de aandoening.

Het zal ook beschikbaar zijn als audioboek (verteld door Prof Roy Taylor) en e-Book-versie.

Het boek is beschikbaar op Amazon en bij Waterstones.