Kun je de glucoserespons in pasta verminderen?

Ik heb allerlei testen gedaan van voedsel dat zogenaamd in resistent zetmeel zou worden omgezet: aardappelen, rijst, tapiocazetmeel, brood, enz. Het enige dat ik tot nu toe niet heb getest, is pasta. In 2014 was er een aflevering van “Trust Me, I’m a Doctor” op BBC waar een claim werd gemaakt dat door te koken, vervolgens af te koelen en vervolgens pasta op te warmen, het “goed voor je” en “gezonder” zou worden. Het zou je darmflora voeden en de calorieën en glucoserespons tot 50% verminderen.

In deze video voer ik mijn eigen tests uit en doe ik mijn best om te repliceren wat ik in die BBC-video heb gezien. Deze test moet niet als wetenschappelijk worden beschouwd, maar als amusement. Ik ben geen medische professional en niets in deze video mag worden opgevat als medisch advies.

https://www.bbc.co.uk/programmes/articles/3LncBcDcCXKgtpFvrDZVnNQ/can-my-leftovers-be-healthier-than-the-original-meal