Ego bevrediging 2 – Pauline Laumans

Column Pauline Laumans

In de gronding van je ouders blijven staan of daarna in de gronding van je kinderen gaan staan

Een gronding hebben betekent dat je jouw eigen energie stroomt en verbindt met alle plekken in je lichaam en aura en deze verbindt met het centrum van de aarde in het NU. Om dat te bereiken is vele jaren nodig voordat je echt ontdekt wat dit betekent en de energiestroom ook kunt voelen (soort elektriciteit door je lichaam heen).

In de gronding van iemand anders dan jezelf staan, betekent dat je het niet aandurft om je eigen weten, je eigen durven, je eigen gevoel etc. te gebruiken. Al je acties komen voort uit wat je ouders vinden of vonden dat goed is. Er bestaan mensen die ondanks hun hoge middelbare schoolopleiding tot op hoge volwassen leeftijd precies in het voetspoor (gronding) van hun ouders blijven lopen.

Hen is vaak niet aangeleerd dat ze een eigen individu zijn en dat ze zelfstandig keuzes kunnen maken. Ze hebben dan ook lijkt het wel de puberteit overgeslagen of zijn in de kiem van die ontdekkingstocht in die fase weer – mogelijk onder een soort dwang – ondergedompeld in het navolgen wat hun ouders hen hebben voorgespiegeld.

Zelfs als ze daarna uit huis gaan, een baan hebben of gaan trouwen blijven ze het voorspoor van hun ouders volgen.

Indien het huwelijk strandt of als de relatie tegenvalt dan gaan ze niet beginnen om hun eigen gronding te ontdekken en zelfstandig te worden maar gaan ze leunen (in de gronding staan van) op hun kinderen.

De vraag is of er in dit leven van deze mensen een moment komt waarop ze leren volwassen te worden of dat ze uit dit leven stappen als een groot kind.

Ik wens deze mensen toe dat ze leren dat ze beschikken mogen over eigen kennis, eigen weten, eigen hart, eigen gevoel, eigen gronding etc. opdat ze de weg naar volwassenheid en naar hoger bewustzijn kunnen gaan lopen.