De gezondheidsrisico’s van led straatverlichting – Dr Wojcik

Dank aan dr. Damian Wojcik, de klinische directeur van de Northland Environmental Health Clinic in Northland, Nieuw-Zeeland, die eind november 2019 een soortgelijke presentatie gaf aan de Kaipara District Council. Hij benadrukt dat er LED-straatverlichting die op de markt wordt gebracht als “milieuvriendelijk”, “energiebesparend” of “slim” door hun voorstanders, zoals elke nieuwe technologie, maar dat de gezondheids- en veiligheidsaspecten van LED-lampen grondig moeten worden onderzocht voordat ze tijd en geld besteden aan de installatie ervan – het is niet slim om geld te besteden  op infrastructuur die dieren in het wild negatief kan beïnvloeden of die mensen ziek kan maken.

https://www.scoop.co.nz/stories/HL1912/S00018/northland-led-streetlight-retrofitting-moratorium-call.htm