Een nieuwe herbruikbare zweet pH-monitor

Een team van NUS-onderzoekers heeft de pH Watch bedacht, een ‘add-on’ voor een draagbare gadget voor gezondheidsmonitoring die gebruikers over hun gezondheidstoestand kan vertellen over hun gezondheidstoestand.

Zweet, dat een breed scala aan biochemische markers bevat, kan ons veel vertellen over onze gezondheid. Variaties in zweet-pH (d.w.z. zuurgraad of alkaliteit) kunnen ons bijvoorbeeld vertellen of ons lichaam is uitgedroogd en kunnen helpen bij de diagnose van huidaandoeningen zoals dermatitis, acne en andere huidinfecties. Bij diabetespatiënten kan zweet-pH een goede indicator zijn voor andere levensbedreigende aandoeningen, bijvoorbeeld een hoge zweet-pH tijdens overmatig zweten en nachtelijk zweten kan zijn veroorzaakt door een langdurige periode van lage bloedglucose die medische interventie rechtvaardigt.

Een team van NUS-onderzoekers heeft een ‘add-on’ voor een draagbare gadget voor gezondheidsmonitoring ontwikkeld die gebruikers uit hun zweet kan vertellen over de gezondheidstoestand. De nieuwe pH-monitor voor transpiratie, die gemakkelijk en tegen zeer lage kosten in bestaande fitnesstrackers of smartwatches kan worden geïntegreerd, kan continu de zuurgraad of alkaliteit van het zweet van een gebruiker meten, samen met de hartslag en zuurstofconcentratie. Op deze manier kunnen gebruikers dag en nacht genieten van een persoonlijke en niet-invasieve beoordeling van hun welzijn.

Het onderzoeksteam bestaat uit de heer Ananta Narayanan Balaji, een promovendus bij NUS Electrical and Computer Engineering, promovendus mevrouw Yuan en assistent professor Shao Huilin van NUS iHealthtech en NUS Biomedical Engineering, evenals dr. Wang Bo en professor Peh Li-Shiuan van NUS Computerwetenschappen.

“De meeste moderne fitnesstrackers en smartwatches kunnen gezondheidsindicatoren meten, zoals hartslag, bloedzuurstofverzadiging, stappentelling en zelfs slaapcyclus, maar ze zijn niet in staat gezondheidsindicatoren op moleculair niveau te volgen. Daarom hebben we de pH Watch gecreëerd omdat zweet een gemakkelijk toegankelijke lichaamsvloeistof is die bestaat uit een breed scala aan biochemische markers die kunnen worden gebruikt om het welzijn van individuen op niet-invasieve wijze te controleren, ”zei de heer Ananta.

Link