De verwoestende gevolgen van psychiatrische medicijnen

Deze video daagt een van de meest populaire overtuigingen uit: dat geestelijk lijden een ziekte is die corrigerende behandeling vereist door middel van chemische interventie. Meer specifiek, deze 12 minuten durende korte film, “Prescripticide”, wordt mede gesponsord door de International Society for Ethical Psychology and Psychiatry (ISEPP) en de Coalition Against Medicalized Psychiatry and Psychology (CAMPP) en toont de verwoestende gevolgen van onbetwist gebruik en misbruik van psychiatrische medicijnen. Dit is geen ijverige anti-drugshouding, noch een romantisering van ernstige worstelingen die mensen dagelijks ervaren. Wat we in deze film zeggen, is dat wat als zorg wordt aangeboden dodelijk kan zijn.

Wij bij ISEPP en CAMPP danken u voor uw aandacht, net als anderen die de lijdensweg van deze gebeurtenissen meemaken. Laat ons weten wat je van de film vindt in de comments. Verdere concrete belangenbehartigingsacties zijn beschikbaar in samenwerking met ons. Dus zet je schrap voor ‘Prescripticide’.

We hopen dat je een trans(in)gevormde persoon bent aan de andere kant van deze bezichtiging, en dit met zoveel mogelijk mensen zult delen. Dit is opgedragen aan en ter ere van de moed van overlevenden en hun verzorgers die de waarheid spreken tegen de macht in solidariteit met hen.