COVID-19 en diabetes type 2, de overeenkomsten

Tijdens een speciale COVID-19-sessie op de online jaarvergadering van dit jaar van de European Association for the Study of Diabetes (EASD), zal prof.Daniel J.Drucker (Lunenfeld Tanenbaum Research Institute, Mt. Sinai Hospital, Toronto, Canada) een nieuw overzicht van de nieuwste klinische bevindingen die diabetes in verband brengen met het risico op infectie en differentiële resultaten bij mensen met COVID-19-infectie.

De medicijnen die worden gebruikt om mensen met diabetes te behandelen, bevatten vaak medicijnen die de expressie en activiteit van het eiwit ACE2 moduleren, de belangrijkste receptor voor SARS-CoV-2 (hoe het virus de cellen binnendringt). Bovendien suggereren observationele gegevens dat mensen die worden behandeld met statines, een veel gebruikte klasse van cholesterolverlagende medicijnen, betere resultaten kunnen ervaren in het ziekenhuis.

Hij zegt: “Ik zal het belang bespreken van het optimaliseren van het beheer van risicofactoren bij mensen met diabetes tijdens de pandemie, en hoe de aanpassing van glucoseverlagende geneesmiddelen kan worden overwogen bij ziekenhuispatiënten met COVID-19-infectie. Met name sommige van de geneesmiddelen, zoals omdat onlangs is aangetoond dat dexamethason gunstig is voor ernstig zieke mensen met COVID-19, de bloedsuikerspiegel kan verslechteren, wat zorgvuldige controle en preferentieel gebruik van insuline vereist bij mensen met type 2-diabetes. ”

Hij zal ook de rapporten bespreken van nieuw optredende diabetes type 1 en complicaties zoals ketoacidose in de context van SARS-CoV-2-biologie, aanleg voor virale infectie van de endocriene pancreas en de beperkingen van de beschikbare epidemiologie tot nu toe. Er blijft controverse bestaan ​​over de vraag of het SARS-CoV-2-virus rechtstreeks eilandjes en insulineproducerende bètacellen infecteert, wat leidt tot insulinedeficiëntie en in sommige gevallen tot nieuw begin van type 1-diabetes. Dr. Drucker zal zeer nieuwe gegevens op dit gebied naar voren brengen die ons inzicht verhelderen over waar de receptoren voor het virus zich bevinden in verschillende cellen in de pancreas.

Dr.Drucker zal onderstrepen dat een betere controle van de bloedsuikerspiegel bij mensen met type 1- en type 2-diabetes een belangrijke wijziging van de ernst van COVID-19 lijkt te zijn, en benadrukt verder de mogelijkheid om het beheer van diabetes in de gemeenschap te optimaliseren om de mogelijke gevolgen van diabetes te verminderen. SARS-CoV-2-infectie.

Links

https://www.easd.org/

https://www.lunenfeld.ca/

http://www.lunenfeld.ca/?page=drucker-daniel