Column Pauline Laumans – Ego bevrediging van influencers

U kent ze wel die mensen met een vlog, op Instagram of op een andere manier in de mediae die je van alles aanpraten of vertellen omdat de minuten tellen dat je luistert en omdat ze aan je verdienen en ervoor zichzelf goede sier mee maken. Ze krijgen veel volgers want al die naïeve mensen kennen zichzelf niet of nauwelijks en hangen aan de lippen van anderen die de weg naar mediabekendheid heeft weten te krijgen.

Hun volgers doen zichzelf daarmee tekort en dat merken ze pas als ze veel geld kwijtraken aan uiterlijkheden en geen geld meer hebben voor zaken die ertoe doen.

Bijvoorbeeld ze laten hun lippen inspuiten maar dan gaat het mis en sterft de lip af. Ze laten hun borsten vergroten omdat hun huidige partnerd dat mooi vindt, maar de volgende partner vindt die kunstmatige borsten maar niets en dan..? Of nadien hebben ze ontsierende littekens, de borsten zijn niet gelijk of gaan lekken.

De volgers kopen kleding, meubelen of snuisterijen die ze niet nodig hebben en maken daar een paar minituten goede sier mee, maar ondertussen wordt al hun geld afgetroggeld en verdienen bedrijven op de achtergrond en de influencers er veel geld mee.

Voor wie doe je het? Voor wie loop je te koop met je geld? Hoop je door die uitgaven tevreden te worden?

Doordat veel volgers een identificatie met zichzelf missen (boek: Vrijheid in relaties; het hebben van de juiste identificatie) kopen ze van alles wat ze niet nodig hebben, willen ze ergens bij horen, passen ze hun lichaam aan en laten ze anderen genieten van hun zuur verdiende centen. En dat alles doordat ze geen connectie hebben gemaakt met hun innerlijke zelf en daardoor niet bij hun hoger innerlijke weten uit kunnen komen om de weg naar vrijheid te kunnen lopen.

Helaas hechten ze zich aan uiterlijkheden van schone schijn en dat bevredigt helaas maar kort.

Door meer in contact te komen met je innerlijke zelf kun je duidelijkere keuzes maken en leer je steeds meer te leiden in plaats van te lijden doordat een ander je (ver)leidt.

Pauline Laumans

zielsfluisteraar en beschermer van het leven

holistisch therapeut

www.libertasinvivo.com