Column Hans Zevenboom – Transformatie van onze wereld

1.0 Is transformatie naar een nieuwe wereld mogelijk?

Is het mogelijk dan één persoon de taak op zich moet nemen om de wereld te redden, te veranderen?

De belangrijkste oorzaak van de problemen van de mensheid is wat wij mensen denken en geloven!
De overgrote meerderheid van de mensen blijven liever geloven in overtuigingen die het onvoorstelbare, het ongelooflijke – woede, haat, conflicten, oorlogen en doodslag – hebben voortgebracht. De manieren waarop de mensen zich gedragen, de dingen die de mensen elkaar aandoen, zijn ongelooflijk, onvoorstelbaar te noemen. Toch zouden veel mensen liever aanvaarden wat ze niet kunnen geloven, dan de dingen veranderen die ze doen. De situatie lijkt hopeloos te zijn, denken velen van ons.

Maar ………. de mensheid verlangt er op dit moment naar om zichzelf te vernieuwen. Je kunt dat overal voelen. Het hangt in de lucht. Het enige waar alle mensen op wachten, is dat er iemand opstaat die hun de weg laat zien. Iemand die het balletje aan het rollen brengt. Eén persoon die de eerste dominosteen laat omvallen. Je hebt maar één dominosteen nodig om de vorige dominostenen om te laten vallen.
Wat nu nodig is, is een klein aantal mensen, dat bereid is om de eerste dominosteen te worden in hun natie, in hun steden, in hun stadsdelen, in hun dorpen en wijken, kerken, synagogen, moskeeën, raadhuizen, partijbijeenkomsten en zelfs in hun woningen.

Dat houdt in, dat mensen voor hun nieuwe overtuigingen moeten opkomen. Maar eerst moeten ze echter bereid zijn hun bestaande (religieuze) overtuigingen onder de loep te houden. Ze moeten hun overtuigingen afzetten tegen de resultaten die deze produceren, en als de noodzaak van verandering duidelijk blijkt, moeten ze hun overtuigingen veranderen.

Iedereen moet dit individueel doen, zodat er een Spirituele ( R )evolutie zich zal manifesteren in de jaren die nog zullen komen.

2.0 Hoe kunnen we vrede ervaren?

Al gaat het leven deze Kerst
even niet zoals jij dat had gepland ………
Alles komt vast goed,
nu of op een later moment !

Kerstmis het feest van vergeven
Een nieuwe start om verder te leven
Het voelt fijn maar wees eerlijk
zo zou het toch elke dag moeten zijn!

‘Brei’ een eind aan 2022 en pak de draad weer op in 2023
voordat het te laat wordt.

3.0 Hoe moet ik beginnen?

Hoe kunnen we innerlijke vrede ervaren als er een gruwelijk oorlog tussen Rusland en Oekraïne plaatsvindt?

Het hedendaagse probleem is, dat de morele, ethische en sociale uitdagingen van morgen niet kunnen worden aangepakt met opvattingen en instructies uit de achttiende, tiende, zesde eeuw of eerste eeuw. Je kunt het zo’n beetje vergelijken met een supermoderne operatiekamer uit de eenentwintigste eeuw, maar die met instrumenten uit de eerste eeuw is ingericht. De mensheid kan daarom de dilemma’s van de eenentwintigste eeuw niet oplossen m.b.v. richtlijnen –  oude opvattingen en (geloofs-) overtuigingen – uit de eerste eeuw; laat staan met richtlijnen die nog veel ouder zijn! Maar besef dat het evolutieproces – het inslaan van de ‘verkeerde weg’ – onomkeerbaar is; niet te stoppen is!

 

4.0 Ons ‘falend-beleid’

De tijd is NU (het NU-moment) gekomen om de waarheid, eenvoudig en helder te vertellen. Besef dat het een onderdeel van ieders leven is! Het is een onderdeel van ieders bewustwordingsproces!

Doorbreek nu dan ook eens die eindeloze cyclus – het zich steeds maar herhalen – van eeuwenoude misvattingen (onwaarheden) over God én de ware betekenis van het leven eens! Nu heb jij die kans om te beseffen dat innerlijke kracht zonder eenheid met God en het leven een leugen is. Een ‘gepredikte’ leugen die onze soort geen goed heeft gedaan, maar die desondanks diep in onze bewustzijn is doorgedrongen. Want wij denken dat innerlijke kracht uit individualiteit voortkomt én uit scheiding van God én het leven, maar zo is het gewoon niet. Scheiding van God én van elkaar is, de oorzaak van al ons falen!

Doe dus alsof je nu nog van niets weet en van niemand gescheiden was, en morgen zal jij je wereld helen. Dit is het grootste geheim aller tijden. Het is het antwoord waar de mens al millennia naar zoekt!

Tijdens een grote tragedie is er altijd de uitdaging het verstand te laten verstommen en diep in de ziel te kruipen. Wees daarom stil en oordeel niet, want je kent het hele ‘verhaal’ niet!

Wees daarom een lichtend voorbeeld. Spreek enkel in waarachtigheid. Handel enkel uit liefde. Leef volgens de Liefdeswet, nu en voor altijd. Geef alles, vorder niets. Maak van ieder moment van je leven tot een uiteen-storting van liefde.

Wij – Millennium-Visie – wensen jou fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toe.

Hans Zevenboom