Boek – Brain Wash van David Perlmutter, M.D., en Austin Perlmutter, M.D.

Kijk om je heen en vraag jezelf af, kan het beter? Wij geloven dat het antwoord een volmondig ja is.

En dit is ons ultieme doel bij het uitbrengen van ons nieuwe boek, Brain Wash.

Brain Wash is een functionele routekaart om te begrijpen hoezeer wat onze moderne wereld kenmerkt, van invloed is op onze hersenen en, belangrijker nog, op onze besluitvorming. Van onze moderne voeding tot ons gebrek aan herstellende slaap tot onze virtuele verslaving aan onze digitale ervaringen, de attributen van de moderne tijd samenspannen eigenlijk om ons onvervuld, impulsief en egocentrisch te houden. Brain Wash begint met het brengen van deze krachtige invloeden in een grimmige realiteit. We presenteren een raamwerk voor het waarderen van de negatieve impact van deze blootstellingen en bieden vervolgens een reeks praktische interventies om onze hersenen terug te winnen en onze fysieke en mentale gezondheid te verbeteren.

We nemen allemaal deel aan een groots experiment en het gaat om onze gezondheid en ons geluk. Inderdaad, de bedrading van onze hersenen is veranderd om ons verslaafd te houden aan apparaten en activiteiten die ons niet ten goede komen. Onze aandacht is gecommititiseerd en onze emoties gemanipuleerd voor de winst van anderen. Bovendien is het moderne leven gewoon niet opgezet om te optimaliseren voor geluk of gezondheid. Meerdere factoren dragen bij aan onze epidemieën van angst, depressie, zwaarlijvigheid, chronische ziekte en eenzaamheid, maar een centrale factor is dat we gevangen zitten in een spiraal van impulsieve, korte, ongezonde beslissingen. Het is duidelijk dat er een betere manier is om ons leven te leiden.

Miljarden dollars worden elk jaar uitgegeven om het voor ieder van ons expliciet moeilijker te maken om te ontsnappen aan de constellatie van kortetermijndenken en slechte lichamelijke en geestelijke gezondheidsresultaten die we het ‘ontkoppelingssyndroom’ hebben genoemd. Maar als we willen om levens van vreugde, doel en gezondheid te leven, moeten we nu de doorbraak maken. We kunnen onszelf niet de standaard laten begaan als de meerderheid van ons onwel is. We moeten bewust onze weg vooruit kiezen als we hopen ten goede te veranderen, omdat de stimuleringsstructuur die de meest krachtige externe invloeden op onze geest en ons lichaam regeert, niet uitkijkt naar onze beste belangen.

In Brain Wash onderzoeken we de ongelooflijke mate van voortdurende manipulatie van de basisfunctionaliteit van ons brein via commerciële berichten die ons overtuigen dat oplossingen op korte termijn de weg zijn naar geluk, digitale mediaplatforms die ons blootstellen aan doelbewust verslavende inhoud, gerichte aandacht en onrealistisch vergelijkingen evenals de synergetische impact van overconsumptie van ultra-verwerkt voedsel bij het activeren van dezelfde beloningsnetwerken in de hersenen. We verklaren de impact van onze negativiteitsbias in het nieuws, en hoe de huidige atmosfeer van tribalisme en polarisatie een specifiek hersengebied, de amygdala, overactiveert, waardoor het vermogen van de meer rationele prefrontale cortex om goed doordachte, evenwichtige beslissingen te nemen, wordt verminderd. .

We leggen vervolgens uit hoe chronische stress, slaaptekort en ontstekingen allemaal bijdragen aan het verergeren van de situatie, en verkennen het fascinerende onderzoek dat aantoont dat deze moderne stressoren neurale structuren, hersenactivatienetwerken daadwerkelijk veranderen en, meest zorgwekkend, ons denken drastisch verschuiven naar korte- term, emotioneel reactieve en minder empathische patronen. Het westerse dieet, waarvan bekend is dat het de ontsteking verbetert, verspreidt zich nu wereldwijd. Dit dreigt te veranderen hoe mensen de wereld om hen heen zien en vooral de beslissingen die ze nemen. In zeer reële zin wordt onze toekomst, zelfs in termen van hoe we onze planeet behandelen, bedreigd door de dramatische verandering in het wereldwijde dieet.

Vervolgens schakelen we over naar het positieve en empowerment-gedeelte van ons verhaal, terwijl we praktische methoden introduceren om deze aanvallen op onze hersenen en besluitvorming te verminderen door het recente onderzoek naar de gezondheidsvoordelen van levensstijlkeuzes zoals natuurblootstelling te behandelen, vooral als het gaat om om stress te verlagen. We behandelen het onderzoek naar de diverse voordelen van mindful / meditatieve praktijken, met een specifieke focus op gegevens die wijzen op een betere top-down prefrontale controle over de impulsieve amygdala die gebeurt met meditatie. We kijken ook naar veranderingen in het voedingspatroon die zijn ontworpen om ontstekingen te verminderen en ons te helpen onze hersenen te bevrijden van de richting van op amygdala gebaseerde impulsiviteit. We eindigen onze beoordeling van pragmatische interventies met de voordelen van interpersoonlijke verbinding (benadrukkend persoonlijke verbinding).

Brain Wash wordt afgesloten met een krachtig 10-dagenplan dat is ontworpen om lezers te helpen al onze aanbevelingen in hun leven te implementeren. We nemen bijvoorbeeld de TIME-tool op voor toepassing op digitale belichting (Tijdgebonden, Opzettelijk, Mindful, Verrijkend).

– David en Austin

Voor meer bezoek: www.brainwashbook.com