Bestaat er een veilig niveau van pesticiden in ons voedsel?

Carey Gillam is een veteraan-onderzoeksjournalist, onderzoeker en schrijver met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van bedrijfsnieuws, waaronder 17 jaar als senior correspondent voor de internationale nieuwsdienst van Reuters.

Ze heeft specialistische kennis met betrekking tot de opkomst van biotech-gewastechnologie en de daarmee samenhangende toename van het gebruik van pesticiden in ons voedselproductiesysteem. Gillam werkt nu als onderzoeksdirecteur voor de non-profit consumentengroep U.S. Right to Know.

Gillam heeft verschillende industriële prijzen gewonnen voor haar werk en wordt erkend als een van de beste journalisten in het land op het gebied van voedsel en landbouw. Ze is een frequente commentator van uitgezonden programma’s en verschijnt als een openbare spreker op conferenties en universiteiten om haar kennis te delen van veelbesproken kwesties met betrekking tot voedsel en landbouw.

Haar boek “Whitewash-The Story of a Weed Killer, Cancer and the Corruption of Science” werd uitgebracht in oktober 2017.