Op zoek naar natuurlijke bronnen van vitamine C ?

Ben je op zoek naar natuurlijke bronnen van vitamine C ?

 • Acerola kers
  De vruchten kunnen als handfruit worden gebruikt of tot compote worden verwerkt. Ook kan het sap van de acerola door andere vruchtensappen worden vermengd om het vitamine C-gehalte te verhogen. Uit het vruchtenextract kunnen vitamine C-tabletten worden vervaardigd, hoewel deze tegenwoordig grotendeels uit synthetische vitamine C worden gemaakt.
 • Amla kruisbes, beter bekend onder de naam Indiase kruisbes
  Bevat behalve vitamine C ook natuurlijke rutine, ascorbigen en choline. Het is vrij van synthetische Vitamine C. De hoeveelheid vitamine C uit één capsule komt overeen met ruim anderhalf maal de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.
 • Camu Camu bes
  De camucamu-bes groeit aan struiken in de regenwouden van Peru en Brazilië. De vruchten lijken op grote lilakleurige druiven en hebben geel vruchtvlees. Camucamu-bessen zijn van nature erg zuur en worden als vrucht eigenlijk niet gegeten. Maar deze nieuwkomer bij de superfoods is aan een ware opmars bezig. Van alle vruchten is deze bes namelijk het rijkst aan vitamine C! In vergelijking met de sinaasappel bevat de camucamu-vrucht 30 keer zoveel vitamine C. Daarnaast zitten ze bomvol ijzer, niacine, vitamine B1 en B2, fosfor, bètacaroteen, thiamine en calcium. Camucamu-bessen bieden tevens een volledige aanvulling van mineralen en aminozuren die kunnen helpen bij de absorptie van vitamine C. Het poeder is zodoende een uitstekende natuurlijke vervanger voor de chemische vitamine C-supplementen die je in vrijwel elke drogist en supermarkt kunt kopen.
 • Rozenbottel
  Van sommige soorten rozenbottels, onder meer de vrucht van de hondsroos (Rosa canina), wordt jam gemaakt en in Zweden eet men ook rozenbottelsoep. Rozenbottels zijn rijk aan vitamine C en bevatten verder ook vitamine A, B1, B2 en E.

Je vindt ze o.a. in de Leefbewust webwinkel