Autistische personen gebruiken recreatieve drugs als zelfmedicatie

Hoewel autistische personen minder snel middelen gebruiken, is de kans groter dat degenen die dat wel doen, zelfmedicatie gebruiken voor hun psychische symptomen, volgens nieuw onderzoek van de Universiteit van Cambridge en vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry.

Het is essentieel dat we ervoor zorgen dat autistische mensen gelijke toegang hebben tot sociale en gezondheidszorg van hoge kwaliteit die hun specifieke behoeften op passende wijze kunnen ondersteunen; en helaas lijkt het duidelijk dat onze huidige systemen nog steeds niet aan dit doel voldoen

Er is veel discussie over middelengebruik van autistische adolescenten en volwassenen. Sommige onderzoeken geven aan dat autistische personen minder snel middelen gebruiken, terwijl andere suggereren dat autistische personen een groter risico lopen op misbruik of misbruik van middelen. Het team van het Autism Research Centre in Cambridge gebruikte een ‘gemengde methoden’-ontwerp om zowel de frequentie van middelengebruik onder autistische personen als hun zelfgerapporteerde ervaringen met middelengebruik in overweging te nemen.

In totaal hebben 1.183 autistische en 1.203 niet-autistische adolescenten en volwassenen (16-90 jaar) informatie verstrekt over de frequentie van hun middelengebruik via een anonieme, online-enquête; van deze groep gaven 919 personen ook meer diepgaande antwoorden over hun ervaringen met middelengebruik.

Autistische volwassenen gebruikten minder vaak middelen dan niet-autistische leeftijdsgenoten. Slechts 16% van de autistische volwassenen, vergeleken met 22% van de niet-autistische volwassenen, gaf aan gemiddeld drie of meer dagen per week te drinken. Evenzo meldde slechts 4% van de autistische volwassenen binge-drinking in vergelijking met 8% van de niet-autistische volwassenen.

Er waren ook enkele sekseverschillen in patronen van middelengebruik: autistische mannen rapporteerden minder vaak dan niet-autistische mannen ooit te hebben gerookt of drugs gebruikt. Het team vond daarentegen geen verschillen in de frequentie van roken of drugsgebruik tussen autistische en niet-autistische vrouwen.

Ondanks het lagere percentage middelengebruik in het algemeen, geven de kwalitatieve bevindingen van het onderzoek echter een veel minder hoopvol beeld: autistische volwassenen hadden bijna negen keer meer kans dan niet-autistische leeftijdsgenoten om te rapporteren dat ze recreatieve drugs (zoals marihuana, cocaïne en amfetaminen) gebruikten. om ongewenste symptomen te beheersen, inclusief aan autisme gerelateerde symptomen.

Medicijnen werden onder meer gebruikt om overbelasting van de zintuigen te verminderen, mentale focus te helpen verbeteren en routine te geven. Verschillende autistische deelnemers verwezen ook indirect naar het gebruik van middelen om hun autisme te maskeren. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat deze gedragsbeheersing (ook bekend als ‘camoufleren’ of ‘compenseren’) in verband is gebracht met emotionele uitputting, een slechtere geestelijke gezondheid en zelfs een verhoogd risico op zelfmoord bij autistische volwassenen.

Autistische adolescenten en volwassenen hadden ook meer dan drie keer meer kans dan anderen om middelen te gebruiken om psychische symptomen te beheersen, waaronder angst, depressie en zelfmoordgedachten. Verschillende deelnemers merkten specifiek op dat ze drugs gebruikten voor zelfmedicatie. Deze zelfmedicatie werd echter niet altijd als negatief beschouwd door de deelnemers, en verschillende merkten op dat het gebruik van recreatieve drugs hen in staat stelde de doses voorgeschreven medicijnen voor psychische aandoeningen te verminderen, wat een welkome afwisseling was vanwege de soms significante bijwerkingen van hun voorgeschreven medicijnen.

Een ander punt van zorg was de sterke associatie tussen kwetsbaarheid en middelengebruik onder autistische tieners en volwassenen. Eerder werk van het Cambridge-team suggereert dat autistische volwassenen veel meer kans hebben op negatieve levenservaringen en een groter risico op zelfmoord hebben dan anderen. De bevindingen van de nieuwe studie geven aan dat autistische personen meer dan vier keer meer kans hebben om kwetsbaarheid in verband met middelengebruik te melden in vergelijking met hun niet-autistische leeftijdsgenoten, waaronder afhankelijkheid/verslaving, drugs gebruiken om trauma uit het verleden te verwerken en middelengebruik geassocieerd met zelfmoord .

Bovendien identificeerde het onderzoek twee nieuwe kwetsbaarheden die niet eerder zijn gemeld: gedwongen worden, misleid worden of per ongeluk drugs gebruiken; en gebruik van middelen in de kindertijd (op de leeftijd van 12 jaar of jonger).

Elizabeth Weir, een promovendus aan het Autism Research Centre in Cambridge, en de hoofdonderzoeker van de studie, zei: “Of de stoffen die momenteel als ‘recreatief’ worden geclassificeerd, medisch kunnen worden gebruikt, blijft een open vraag. Het is duidelijk dat de huidige systemen van gezondheidszorg en sociale zorg niet voldoen aan de behoeften van veel autistische tieners en volwassenen.

“Niemand zou het gevoel moeten hebben dat ze voor deze problemen zelfmedicatie nodig hebben zonder begeleiding van een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Het identificeren van nieuwe vormen van effectieve ondersteuning is dringend noodzakelijk gezien de complexe associaties tussen middelengebruik, geestelijke gezondheid en gedragsbeheersing – vooral omdat camoufleren en compenserend gedrag geassocieerd zijn met zelfmoordrisico onder autistische kinderen.

Dr. Carrie Allison, directeur Onderzoeksstrategie bij het Autism Research Center en lid van het onderzoeksteam, zei: “Hoewel sommige van onze resultaten wijzen op een lagere kans op middelengebruik in het algemeen, moeten artsen er niet van uitgaan dat hun autistische patiënten geen drugs gebruiken. . Drugsgebruik kan schadelijk zijn, dus zorgverleners moeten ernaar streven vertrouwensrelaties op te bouwen met zowel autistische als niet-autistische patiënten om openhartige en eerlijke gesprekken over middelengebruik te bevorderen.”

Professor Simon Baron-Cohen, directeur van het Autism Research Center en een lid van het team, zei: “We blijven nieuwe gebieden zien waarop autistische volwassenen kwetsbaarheid ervaren: geestelijke gezondheid, lichamelijke gezondheid, zelfmoordrisico, levensstijlpatronen, het strafrecht systeem, enzovoort. Middelengebruik is nu een ander gebied waar we rekening mee moeten houden bij het ontwikkelen van nieuwe vormen van ondersteuning voor autistische personen. Het is essentieel dat we ervoor zorgen dat autistische mensen gelijke toegang hebben tot sociale en gezondheidszorg van hoge kwaliteit die hun specifieke behoeften op passende wijze kunnen ondersteunen; en helaas lijkt het duidelijk dat onze huidige systemen hier nog steeds niet aan voldoen.”

Het onderzoek werd gefinancierd door de Autism Research Trust, Rosetrees Trust, Cambridge and Peterborough NHS Foundation Trust, Corbin Charitable Trust, Medical Research Council, Wellcome en het Innovative Medicines Initiative.

Reference
Weir, E, Allison, C, & Baron-Cohen, S. Understanding the substance use of autistic adolescents and adults: a mixed methods approach. The Lancet Psychiatry (2021).


Creative Commons License
The text in this work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.