Aspirine kan beademing, IC-opname en overlijden bij COVID-19 verminderen

Onderzoekers van de George Washington University ontdekten dat een lage dosis aspirine de behoefte aan mechanische beademing, IC-opname en sterfte in het ziekenhuis bij COVID-19-patiënten in het ziekenhuis kan verminderen. De definitieve resultaten die de longbeschermende effecten van aspirine aangeven, zijn vandaag gepubliceerd in Anesthesia & Analgesia.

“Toen we leerden over het verband tussen bloedstolsels en COVID-19, wisten we dat aspirine – gebruikt om beroerte en hartaanvallen te voorkomen – belangrijk zou kunnen zijn voor COVID-19-patiënten”, zegt Jonathan Chow, MD, assistent-professor anesthesiologie en intensive care. geneeskunde en directeur van de Critical Care Anesthesiology Fellowship aan de GW School of Medicine and Health Sciences, zei. “Ons onderzoek vond een verband tussen een lage dosis aspirine en verminderde ernst van COVID-19 en overlijden.”

Meer dan 400 patiënten die van maart tot juli 2020 werden opgenomen in ziekenhuizen in de Verenigde Staten, waaronder die van het GW Hospital, het University of Maryland Medical Center, Wake Forest Baptist Medical Center en Northeast Georgia Health System, werden in het onderzoek opgenomen. Na correctie voor demografische gegevens en comorbiditeit, werd aspirinegebruik geassocieerd met een verminderd risico op mechanische beademing (44% reductie), IC-opname (43% reductie) en sterfte in het ziekenhuis (47% reductie). Er waren geen verschillen in ernstige bloeding of openlijke trombose tussen aspirinegebruikers en niet-aspirinegebruikers.

Voorlopige bevindingen werden voor het eerst gepubliceerd als een voordruk in het najaar van 2020. Sindsdien hebben andere onderzoeken de impact bevestigd die aspirine kan hebben op zowel het voorkomen van infectie als het verminderen van het risico op ernstige COVID-19 en overlijden. Chow hoopt dat deze studie leidt tot meer onderzoek naar de vraag of er een oorzakelijk verband bestaat tussen aspirinegebruik en verminderd longletsel bij COVID-19-patiënten.

“Aspirine is goedkoop, gemakkelijk verkrijgbaar en miljoenen mensen gebruiken het al om hun gezondheidsproblemen te behandelen”, zei Chow. “Het vinden van deze associatie is een enorme overwinning voor diegenen die het risico van enkele van de meest verwoestende effecten van COVID-19 willen verminderen.”