Art Devany: het jeugdige brein

De toespraak van Dr. DeVany is een voortzetting van zijn voortdurende studie van de evolutie van het menselijk lichaam en de hersenen als een eenheidssysteem; een controller (hersenen) en effector (spier) model gekoppeld door systemische signalen. Deze geïntegreerde weergave, gericht op hersen-lichaamssignalering, onthult nieuwe strategieën om achteruitgang van de hersenen te voorkomen en een gezond, slank lichaam te behouden.

Het maakt duidelijk dat de ziekte van Alzheimer en vele andere ziekten van neurale degeneratie en cognitieve achteruitgang grotendeels metabole ziekten zijn die worden verergerd door verlies van spiermassa en stamceluitputting. Een verlies van insulinegevoeligheid gaat bijvoorbeeld het begin van de ziekte van Alzheimer met minstens 15 jaar vooraf. Opmerkelijk is dat de meest getroffen hersengebieden de meest recente toevoegingen aan de hersenen zijn en het meest afhankelijk zijn van het glucosemetabolisme.

Deze verbinding heeft een evolutionaire basis voor tegenmaatregelen om metabole achteruitgang en verlies van neuronen en spiermassa te voorkomen. De vele paden en genen die betrokken zijn bij het verlies van cognitie en motorische coördinatie zijn in mijn toespraak geschetst en ze maken deel uit van een revolutie in het wetenschappelijk begrip van hersen / lichaamssignalering en cognitieve achteruitgang.