Amerikaanse Longstichting reageert op nieuwe aanpak van e-sigaretten aromas

“Ouders, scholen, gezondheidsgroepen en gemeenschappen zien een e-sigarettenepidemie bij jongeren en zoeken naar oplossingen om kinderen te redden van een leven lang verslaving. Het elimineren van smaken voor e-sigaretten is een cruciaal hulpmiddel om vapen door jongeren te voorkomen, omdat kinderen in de eerste plaats beginnen met e-sigaretten met smaak.

Dit maakt de actie van de Trump-administratie van vandaag een cruciaal verlies in onze inspanningen om het tij te keren tegen het vapen van jongeren. De actie van vandaag geeft voorrang aan de tabaksindustrie boven de volksgezondheid en zit vol met mazen die de talloze Puff Bar-smaken, Juul met menthol-smaak en duizenden smaken e-liquids die in vape-winkels en andere winkels op de markt worden verkocht, behouden.

-sigarettenaroma’s die worden verkocht in vape-winkels zijn met name zorgwekkend omdat er duizenden smaken beschikbaar zijn en een JAMA Pediatrics-onderzoek uit 2019 wees uit dat 45% van de vape-winkels in Californië e-sigaretten aan minderjarigen verkocht.

“Verschillende mediaverhalen in de afgelopen week hebben aangetoond dat de richtlijnen niet van toepassing zijn op niet-hervulbare e-sigaretten die zijn ontworpen om te worden weggegooid, zoals Puff Bar en Smok, een maas in de wet die moet worden gesloten om kinderen te beschermen. De richtlijnen van de administratie zullen ook niet voorkomen dat ‘mint’ producten hun naam veranderen in ‘menthol’ om op de markt te blijven en kinderen te blijven boeien.

“Zoals uit ons rapport” Staat van tabakscontrole “uit 2020 bleek, kan de federale overheid nog veel meer doen om kinderen te beschermen. De American Lung Association vindt het jammer dat een door de tabaksindustrie ondersteunde aanpak voorrang heeft op de gezondheid van de longen, vooral de gezondheid van onze kinderen. De Longvereniging zal de longgezondheid van kinderen blijven verdedigen en pleiten voor de federale overheid om meer te doen om kinderen te beschermen tegen e-sigaretten met bewezen beleid om tabaksgebruik te verminderen en te voorkomen. We dringen er ook bij staten op aan om de leiding van Massachusetts te volgen en uitgebreide wetgeving in te voeren om alle gearomatiseerde tabaksproducten te verbieden. “