55% Amerikaanse volwassenen voelt zich moe na zomertijd en zomertijd

Het begin van de zomertijd betekent dat velen een uur slaap verliezen – en 55% van de Amerikanen meldt zich moe na de tijdverandering, volgens een nieuw onderzoek van de American Academy of Sleep Medicine (AASM). Bovendien tonen twee nieuwe studies aan dat de overgang naar zomertijd en wintertijd gezondheids- en veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Dit jaar zullen de meeste Amerikanen op zondag 8 maart om 14.00 uur ‘naar voren springen’.

Een recente studie toont aan dat het risico op dodelijke verkeersongevallen in de VS acuut is toegenomen met 6% na de overgang naar de zomertijd in het voorjaar. Het risico op dodelijke ongevallen in verband met de verandering van de zomertijd naar de zomertijd was het grootst in de ochtend en locaties verder naar het westen in een tijdzone werden meer beïnvloed door de voorjaarsovergang. Een ander alarmerend onderzoek onthult een toename van ziekenhuisopnames als gevolg van atriumfibrilleren na de voorjaarsovergang naar zomertijd. In tegenstelling hiermee werden geen significante verschillen in atriale fibrillatie-opnamesnelheden gevonden na de herfstovergang naar standaardtijd.

“Studies tonen consequent aan dat de overgang van de lente naar zomertijd gepaard gaat met negatieve gevolgen voor gezondheid, veiligheid en productiviteit, die allemaal verband kunnen houden met slaapverstoring veroorzaakt door de tijdverandering”, aldus AASM-president Dr. Kelly Carden.

Volgens het AASM Daylight Saving Time Health Advisory, tonen onderzoeken aan dat het verplaatsen naar of uit de zomertijd nadelige effecten heeft op slaap / waakpatronen die ongeveer vijf tot zeven dagen kunnen duren. De effecten van het veranderen van zomertijd lijken het meest opvallend te zijn voor degenen die al onvoldoende slaap hebben.