Meer dan 130 broodloze recepten – broodloos ontbijt en lunch

In Nederland staan brood en andere tarweproducten vaak centraal in de maaltijden en tussendoortjes. Dit maakt ons dieet niet alleen erg eenzijdig, ook is dit gebrek aan variatie niet bevorderlijk voor onze gezondheid. Veel mensen die met brood willen minderen, worstelen met het vinden van praktische alternatieven. Om die reden heeft voedingsdeskundige Juglen Zwaan van aHealthylife.nl zijn ruim 100.000 volgers gevraagd om hun favoriete broodvrije ontbijt- en lunchideeën te delen. Daarop kreeg hij bergen recepten toegestuurd, waaruit hij de beste heeft geselecteerd en gebundeld in dit boek, samen met nog vele andere recepten. Hierdoor wordt het minderen of zelfs stoppen met brood makkelijker dan ooit.

Dit boek leert je hoe je jouw ontbijt en lunch volledig broodloos kan maken. Je krijgt meer dan 130 recepten en variaties, zodat je een ruim aanbod hebt om uit te kiezen. Naast de veelheid aan recepten, krijg je ook vele tips en achtergrondinformatie om je dieet zo gezond mogelijk te maken.

Dit boek helpt je:

 • om broodloos te ontbijten en lunchen;
 • variatie in je voedingspatroon aan te brengen;
 • meer plantaardige voeding aan je dieet toe te voegen;
 • inzicht te krijgen in de nutritionele achtergrond van brood;
 • gezonde en smakelijke alternatieven te vinden voor brood.

Dit boek bevat vele gezonde recepten om je broodvrije leven makkelijk te maken:

 • Ontbijtbowls
 • Ontbijttaartjes
 • Quinoa ontbijt en lunch
 • Oven ontbijtjes
 • Yoghurt, mousse, muesli en granola
 • Havermoutjes
 • Smoothies
 • Warme gerechten
 • Quiches, taarten en pizza’s
 • Soepen
 • Salades
 • Groenteplaten
 • Airfryer recepten
 • Crackers en spreads
 • ‘Broodjes’ en wafels
 • Pannenkoeken en wraps
 • Cakes, koekjes en muffins

Klik hier het online inkijkexemplaar in te zien

Juglen Zwaan (1982) is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij is een gepassioneerde voedingskundige met een onbedwingbare honger naar nieuwe inzichten. Hij schreef de boeken De supplementenwijzer, De voedingswijzer, De receptenwijzer en De voedingswaardewijzer. Juglen maakt al meer dan 12 jaar deel uit van het radioprogramma gezondheidsnieuws en was vaste gast in het tv-programma ‘Wat eten we’ op de landelijke televisie. Hij studeerde Voeding & Gezondheid aan de Open Universiteit en Nutrition Science aan Stanford. Hij onderzoekt kritisch en combineert moderne wetenschap met eeuwenoude kennis. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

ISBN: 9789083317915
Aantal pagina’s: 208
Uitvoering: Hardcover
Verschijningsdatum: november 2023

Bestel hier